Dampende galleri

I Malmøgata 5 er det mye som skjer på en gang. Stekeplater damper, det er bilder på veggene, det er film, tekstil, olje, installasjon. Uansett hvor man snur seg er man omringet av kunst.

Innerst i lokalet, i et eget avlukke, er separatutstillingen Ayatgali Tuleubeks «We’re dreaming of escape». Kveldens høydepunkt, og en herlig forvirrende sak ved første øyekast. Det første en ser er to lyspærer som dingler fra taket i hvert sitt hjørne, men når man inntar riktig posisjon i rommet, ser man refleksjoner av innestengte sjeler i de strategisk plasserte speilene. I samspill med vann, glass og lys er man selv en del av verket, og blir skremt av sitt eget speilbilde. At kunstneren inviterer publikum inn i kunsten på en slik måte, er forfriskende og spennende.

Den mest dominerende utstillingen i lokalet er nomadekonseptet Agnes Amstaffs «It’s in the margins that the poems are found». Åtte kunstnere stiller ut ti verk, og det er enorm variasjon. Tove Berggren bruker høstlig natur som inspirasjon til å sy vakre kjoler. Og Javier Barrios har laget kveldens mest iøynefallende verk, med sitt «Moon Gazer». Olje på mylar som deretter er blitt festet på lysbokser skaper et fantastisk fargesterkt bilde fra verdensrommet, som gir følelsen av å sitte inne i en eksplosjon.

Dessverre er det ikke alle verkene som fenger i like stor grad som de ovennevnte, og det er vanskelig å se noen helhet i utstillingen. Det er likevel et flertall av severdige kunstverk, og et besøk til MFAPS kan anbefales når som helst.