En sump av råtne utkast?

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Litteraturstudenter på Blindern

# Litteraturtidsskriftet Lasso

# Humanistisk Fakultet

I andre nummer av litteraturtidsskriftet Lasso kastes det løkke rundt temaet begynnelse. Temaet blir angrepet av tekster om hvor vondt og vanskelig det er å skrive tekster, og den eksistensielle angsten ufullstendige notatbøker og utkast frembringer. Med andre ord et Lasso i harmoni med norsk selvbiografisk samtidslitteratur.

Men det funker. Selv for en streit SV-student framtrer ikke Lasso som pretensiøst til det avskrekkende, men derimot som svært innbydende. De selvstendige tekstene, med tankespringende illustrasjoner, er dét Lasso lykkes best med. Tekster som Jeg er i en inngrodd sump av råtne utkast fanger leserne (tross en noe manisk-depressiv tittel) med presist språk og gjenkjennelig identitetstematikk.

Hva, tekster man kan kjenne seg igjen i, er ikke Lasso et litteraturtidsskrift? lurer du kanskje. Joda. For mer intrikate HF-sjeler tilbyr også Lasso kodeknekking. Blant annet er den autentiske mailvekslingen mellom to i redaksjonen en parodisk tekst om forfatter Audun Mortensen og hipsterforlaget Flamme Forlag – en etterlengtet satire. Lassos største styrke er likevel at det gir mer til leseren enn det krever av den.

Det vil si – når man først får fatt i det. Det var nemlig helt umulig å finne et Lasso-eksemplar på HF da det fredag skulle anmeldes.

Kjære Lasso, ta dette som en kjærlighetserklæring. Ikke vær så innmari hard to get a, bra er dere ikke, enda.

Powered by Labrador CMS