Til den frie, urbane studenten

Frank Lande. Først var det av, om, med og for Frank Lande i «Frank Lande», nå har han hevet blikket til å gjelde venner og kjente i «Intervjuer». Gjør det enkelt. Trettifire intervjuer med Frank Landes hippe og urbane venner om sex og kjærlighet, kvinner og menn, fobier, utroskap, gutter som på død og liv må kose etter sex, jenter som trykker inn smilefjes i alle tekstmeldinger. Og oddere ting som dinosaur- og romvesenteorier, og en som er forelsket i iBook-en sin. Kjør på.

Kjør på og vit at alle er like skrudde som deg. Selv om noen av intervjuene er ekte, noen er litt modifisert og noen er rent oppspinn, handler alle om hvordan barna av feminismen og den seksuelle frigjøringen roter til det som er å rote til av relasjoner mellom kjønnene. Mye er kanskje uhøytidelig slarving over en kaffekopp, men det er slarv med smak av en emmen sannhet – det er akkurat sånn du også er.

Frank Lande opprettholder kritikken mot selvopptattheten, men gir heldigvis en utvei denne gangen – det er i det minste ikke vår skyld. Vi er bare barn av vår samtid. Selv om en sånn erkjennelse kanskje bare leder oss rett inn i suppa igjen. Forvirringen er total.

Nå er det av, med, om og for Frank Lande og hans venner og kjente. Og de som måtte kjenne seg igjen i hvert fall en av dem. På Blindern må det være flust med oss.