Når jeg blir stor…

Det går inflasjon i at kjendiser skal vise at de kan mer enn det lille de faktisk kan, noe bok- og musikkbransjen har fått merke kraftig. Denne boka er intet unntak. Tusvik har intervjuet kjente og ukjente mennesker i det norske medielandskapet om hva de liker med sin jobb, hvordan de kom seg dit og tips til hvordan du kan gjøre det samme.

Boken minner sterkt om den gode gamle Topp-skoledagboka som var et must i alle klasserom på 90-tallet, men denne utgaven er strippet for de saftige spørsmålene om hvem som er månedens kjekkas og hvem som kysset hvem. Tilbake står en kjedelig intervjubok hvor diverse mediekjendiser gir deg oppskriften på hvordan du skal bli stor i medieverden: Ha tro på deg selv, jobb hardt, vær positiv, ambisiøs, ydmyk og ha godt humør. Hææ?

Plutselig føles det femte studieåret mitt veldig overflødig. Vi får også en meget nyttig guide til hva de forskjellige yrkene som har med media å gjøre innebærer. Vil du bli programleder, redaktør, manusforfatter, journalist eller reporter, men ikke vet hva disse egentlig gjør, så får du svaret her. Hvis ingen av de overnevnte tipsene fungerer, så fortvil ikke, du kan alltids komme deg opp og frem ved å ta den beryktede bakveien, være sleivkjeftet eller vise puppene på TV. Det fungerte jo for Sigrid og Sienna.