Litt kulere pulebok

Mads er tilbake på gamle trakter. Med uoriginal provokasjon, innlemmes leseren i et ekstremistisk sjekkesamfunn – en Oslo-leir av kursmiljøet som Neil Strauss skildrer i sin dokumentar «The Game».

Leseren blir både opprørt og støtt av hovedpersonen Cocporns og kompisenes narsissisme, sjåvinisme og megalomani. Læremesteren Status (en slags Tyler Durden i Magnus Rønningens hue) har et adventsprosjekt om å trene onkelen Dudde til å træ andre enn afrikanske horer på tissen. Man kan sannelig innbille seg en rasende Inga Marte. Men det trenger du ikke, for hun dukker faktisk opp i boka, i likhet med andre kjentfolk.

På tross av horeriet og pulinga på navngitte utesteders dasser: I starten av boka er satiren like uhåndgripelig som i «Pornopung». Men så drar eksjournalist Larsen inn dagsaktuelt politikksnakk (spesielt horekjøpsforbudet) som gir boka noe substans (I slutten kan man også skimte et slags kjærlighetsbudskap!). Til og med Obama har fått bli med i forbifarta, noe som bidrar til å gi et troverdig bilde av desember 2008. Ulempen er jo at boka har et «best før»-stempel innen slutten av året.

Det skal sies at dette er fascinerende morolesning, noe du vil skjemmes over å måtte innrømme. Faktisk tror jeg boka er kul. Men jeg liker å tro at jeg tar feil.