Et kollektivt gode

Kennel Collective er en gjeng musikere, noen skolert på NMH, noen ikke, som lager masse forskjellige band og kappes innad om hvem som er mest kreative i hvilke konstellasjoner. Fra åpningssporet til Philco Fiction, hvis lavmælte jazzpop gir frysninger nedover ryggen, til plata avsluttes i pur lykkerus utløst av at barne-tv-tema-jazz-møter-Beach Boys hos Ontz, byr plata på ni spor vel blåst sjangerlære. Her er en uskolert gjennomgang av produktet.

Her er noen spor klassisk samtidsmusikk, slik som en trenger øvelse for å forstå referanserammen til, men som man bare trenger å lytte til for å sette pris på, så som xTet Project og Splashgirl, som på forskjellig vis fremstår som musikalske avarter av film noir, her er litt langdryg elektronika i form av Lama, og her er en country-duett fra Nancy Drew.

Lasse Passage er kanskje en fjern tremenning av Sondre Lerche, Kristin Minde fremstår som den litt mindre sukkersøte kusina til Marit Larsen, og Blokk 5 sin låt «Scandimals» høres litt ut som en medley over samtlige Motorpsycho-epoker. Sammenligningene er ment som komplimenter.

Det er noe uforbederlig pretensiøst over slike skolerte kollektiver, men en slik variasjon og kvalitet gjør dette til et absolutt lytteverdig produkt, også for den uskolerte.