Universitas anmelder studentforeninger:
Kunsten å brygge seg en kopp
Te blir aldri det samme igjen etter et møte med foreningen Cha-Yi. Her smaker man på te, man lukter på te, man tar på te og lytter til te – alt er te!
En fersk forening
Tarjei Brekke startet foreningen i september 2021, med mål om å dyrke te-lidenskapen med andre interesserte. Det er en spesiell stemning som hviler i det vi sitter samlet i grupper på fem. En person får oppdraget med å servere, en alvorlig oppgave som krever øving og tålmodighet. For meg, en person som er vant til å kun legge en enkel tepose med pukka i oppkokt vann, er opplevelsen overveldende. Professor i kinesisk Chieh-Ting Lin fra Taiwan leder oss engasjert gjennom de ulike fremgangsmåtene og teknikkene for å skape den perfekte teen. Hvor varmt skal vannet være? Hvor lenge skal teen brygge? Jeg forstår raskt at det er en hel vitenskap bak. En utvekslingsstudent fra Kina kan fortelle at på hans kinesiske universitet kan man ta en hel grad i te-kunst.
Kulturforståelse er viktigst
Teens univers er enormt, men foreningen er en flott mulighet til å utvide horisonten for nye smaker og inntrykk. I dag er det grønn te som står på menyen, noe som får Lin til å geipe.
– Jeg hater grønn te, forklarer han.
– Det smaker gress og får meg til å føle meg som ei ku.
Professoren er stolt over at foreningen har kommet godt i gang, og håper at møtene skal gjøre studentene mer åpne for andre kulturer. Jeg har alltid tenkt at å lære kinesisk blir for mye stress, men Lin forklarer meg at kunnskap om te være en god erstatning.
– Forståelse er viktigere enn språklig kunnskap. Det hjelper ikke å snakke språket godt hvis man ikke klarer å sette seg inn i den andres kultur og tradisjoner.
Les også: Er dette UiOs våteste forening?
Foreningen ønsker alle te-elskere velkommen, så det er bare å ta turen innom på deres ukentlige møter for å pirre ganen.