Strammer inn: Regjeringen innførte mandag kveld nye tiltak.

Nye tiltak:

Krever at det tilrettelegges for digital eksamen og undervisning

Regjeringen stiller krav til universiteter og høyskoler om hjemmeeksamen og om å tilrettelegge for digital undervisning, så langt det er mulig. UiO vil gjennomføre planlagte skoleeksamener.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres.

– Nå er det alvor, sa statsminister Jonas Gahr Støre på pressekonferansen mandag kveld.

Regjeringen innfører nye tiltak bare seks dager etter tiltakene forrige uke. Det skyldes økning i antall innlagte og usikkerhet rundt omikron-varianten av koronaviruset.

Campus blir ikke stengt

Det stilles krav til universiteter, høyskoler og fagskoler om å tilrettelegge for digital undervisning, ferdighetstrening og eksamen så langt det er mulig.

– Eksamen skal gjennomføres, og campus blir ikke stengt. Studenter som er avhengige av å gjennomføre forsøk i laboratorier eller ferdighetstrening, bør prioriteres for fysisk undervisning, sa kunnskapsminister Tonje Brenna under pressekonferansen.

Legger ikke om til hjemmeeksamen

–Jeg er glad for at universitetet ikke stenges ned, det er viktig for studentene som så langt det er mulig må beskyttes fra å sitte isolert på trange hybler.

Det skriver rektor ved UiO Svein Stølen i en e-post til Universitas.

Likevel vil ikke de planlagte skoleeksamnene omgjøres til digitale hjemmeeksamener.

– Nesten alle eksamener er digitale. Noen svært få er fysiske og de avholdes fysisk i tråd med smittevernregler og dagens tiltak og anbefalinger – og med 2 meters avstand, skriver Stølen.

Glad for å holde åpent: Rektor ved UiO Svein Stølen er glad for campus ikke stenges ned. Selv om flesteparten av eksamene blir digitale, gjennomføres de resterende skoleeksamene som planlagt.

– De nye tiltakene og anbefalingene får lite følger for UiO. Vi følger dette allerede i stor grad, avslutter han.

Tiltakene om mindre sosial kontakt gjelder fremdeles. Regjeringen fraråder å ha flere enn ti personer hjemme utover egen husstand og oppfordrer til å møtes utendørs.

Det innføres også skjenkestopp.

Tiltakene vil vare i fire uker fra og med torsdag.

Powered by Labrador CMS