"Hvis man ønsker å ta flere studiepoeng enn oppsatt, ta fag ved forskjellige fakulteter, bytte 40-gruppe eller lignende burde det finnes noen som vet hvordan dette kan løses," skriver Charlotte Hjort.

En generell rådgiver - løsningen uten henvisninger

"Nå har Studentparlamentet bestemt at UiO skal få en generell rådgiver, og jeg håper det blir implementert raskt," skriver Charlotte Hjort i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

De siste årene har mange jobbet hardt for at studentene i Oslo skal få det bedre, men en ting mangler sårt. Vi mangler et sted der vi går når vi ikke forstår hvor vi skal få den hjelpen vi trenger. Mange forstår ikke hvem de kan kontakte for å få veiledning, og ettersom nettsiden blir dårligere for hver oppdatering, trenger man en rådgiver.

Les også: "Til forsvar for den gjennomsnittlige student"

Håpet mitt er at denne stillingen skal være en eller flere personer som har kunnskap om hvor og hvordan man skaffer informasjon om det studenter trenger.

På forrige studentparlamentsmøte fremmet Grønn Liste et forslag om å innføre en generell rådgiver på universitetet. Håpet mitt er at denne stillingen skal være en eller flere personer som har kunnskap om hvor og hvordan man skaffer informasjon om det studenter trenger. Permisjonsregler, lånekassens retningslinjer og studiepoeng er noen av de sakene de bør kunne hjelpe med, uten å henvise studenter i alle retninger.

Da jeg startet på universitet tok jeg et ekstra fag for å senere kunne ta ett fag mindre siste semester, men forstod ikke hvordan 40-gruppen fungerte og tok et ekstra område-kunnskapsfag. Det ble ikke ett stort problem for meg, men mange sliter med å forstå hvordan systemet fungerer og kan oppleve å gå på en smell. Hvis jeg skulle ha fått hjelp måtte jeg kontaktet min fakultetsrådgiver, som jeg har opplevd ikke har svar på det jeg lurer på.

Hvis man ønsker å ta flere studiepoeng enn oppsatt, ta fag ved forskjellige fakulteter, bytte 40-gruppe eller lignende burde det finnes noen som vet hvordan dette kan løses.

Ett annet eksempel er permisjon. Jeg har for tiden foreldrepermisjon og følger ett fag. Om jeg får penger vet ikke min fakultetsrådgiver noe om, og jeg vet enda ikke om jeg egentlig har krav på penger fra lånekassen eller NAV, om jeg i det hele tatt har krav på noe. Det skal jo være mulig å få barn når man studerer, tror jeg.

Nå har Studentparlamentet bestemt at UiO skal få en generell rådgiver, og jeg håper det blir implementert raskt.

Les også: "Nei – studiestøtten er ikke nok"

Powered by Labrador CMS