– Jeg har lyst til å lede Velferdstinget det kommende året, fordi jeg tror det blir både annerledes og utfordrende med tanke på perioden vi nå er på vei ut av, sier Maika Marie Godal Dam.

Maika Marie Godal Dam (24) vil lede Velferdstinget

Forrige uke ville ingen lede Velferdstinget det neste året. Nå ser det ut til at oslostudentene likevel ikke blir nødt til å gå et år uten en velferdsleder.

Publisert Sist oppdatert

I mangel på søkere ble tinget nødt til å utsette søkerfristen til ledervervet. Fristen løp ut mandag denne uken og to studentpolitikere stilte i siste liten.

Først ut var Vemund Haugevik Jernsletten. Han har erfaring fra «ørten forskjellige posisjoner» i studentorganisasjonslivet, men lite erfaring fra Velferdstinget. Blant annet gjennom Grønne Studenter, fagutvalg og delegasjonen i Velferdstinget.

Bare et par dager etter den utsatte søkerfristen trakk imidlertid Jernsletten kandidaturet sitt.

– Jeg stilte meg tilgjengelig som kandidat fordi det etter søknadsfristen var et vakuum som forringet Velferdstingets evne til å kjempe for studentene, i den situasjonen kompenserte mine styrker for manglende erfaring fra Velferdstinget, sier Jernsletten.

I stedet stiller han nå som politikk- og medieansvarlig. Maika Marie Godal Dam, som først stilte som politikk- og medieansvarlig, stiller nå som eneste lederkandidat. Valget skjer 2. juni.

Les også: Byrådet gir ytter­li­gere 800.000 til studenters psykiske helse

Vil prioritere boligsituasjonen

– Jeg har lyst til å lede Velferdstinget det kommende året, fordi jeg tror det blir både annerledes og utfordrende med tanke på perioden vi nå er på vei ut av. Studentorganisasjonene skal komme igang igjen, studenters psykiske helse må på dagsorden for alvor og boligsituasjonen for studenter må prioriteres i budsjettet, sier lederkandidaten.

Godal Dam har bred erfaring fra studentpolitikken i Bergen, men har studert ved UiO det siste året. Der har hun engasjert seg i Venstrealliansen. Hun tror det er både gode og dårlige sider ved at hun er fersk i studentpolitikken i Oslo.

– Jeg kjenner godt til dynamikkene og institusjonene i og rundt studentdemokratiet. Men i starten må jeg nok prioritere å komme inn i det som er spesifikt for Velferdstinget i Oslo og Akershus.

– Hvorfor stilte du ikke innen den ordinære fristen?

– Med en viss ydmykhet for at jeg ikke har lang fartstid i Velferdstinget, og derfor ikke kjenner organisasjonen like godt som andre potensielle kandidater kunne gjort, stilte jeg ikke til leder i første omgang. Da ingen stilte innen første frist, informerte jeg valgkomiteen om at jeg stilte meg disponibel til vervet som leder. Jeg mener og tror det er en rolle jeg kan mestre godt, om jeg får tilliten.

Godal Dam avviser at hun følte seg presset til å søke, i mangel på andre kandidater.

– Hva er kampsaken din som leder?

– Som leder av Velferdstinget representerer man mange studenter og en variert og allsidig studentmasse. Det er derfor studentrøkla og representantene i Velferdstinget som skal få avgjøre hva min kampsak blir.

Les også: Forfriskende tider i vente på Chateau Neuf og kjellerpubene: Nå kan 140 studenter drikke øl her

Powered by Labrador CMS