Regjeringen prioriterer og satser på studentene

«Regjeringen har gitt uvurderlig fokus til studentene i denne perioden», skriver Alexandria Marie Elboe Gogstad, 2. nestleder i Høyres Studenter, i dette innlegget.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

Det tok AUF bare fire dager inn i 2021 før de kom med unødvendig polariserende retorikk i en krevende nasjonal situasjon. Langt fra alle starter studiene 4. januar, og mange hadde planlagt for digital undervisning i utgangspunktet.

Les også: «Til ungdommen»

Reidar Fugle Nordhaug og Fredrik Sørlie [påstår i Universitas](cc) at studentene påføres «enda en økonomisk smell». Det er regjeringen som har innført elleve måneder studiestøtte, som hvert år øker stipendet utover pris- og lønnsvekst og som kom med en krisepakke til studentene da det trengtes som mest, de sikter til. Det er også regjeringen som informerte studentene om hva de nye smittevernreglene ville bety for dem dagen før resten av befolkningen. Studentene ble varslet samme dag som FHI oppdaterte rådet sitt, og fikk muligheten til å tilpasse seg, nettopp fordi mange skulle reise dagen etter. De fikk muligheten til, ikke krav om, å være hjemme litt lenger ettersom det uansett ikke ville bli fysiske forelesninger.

Videre tør AUF å påstå at regjeringen mangler forståelse for studentene. Jeg mener heller at AUF sitt innlegg vitner om mangel på forståelse for situasjonen vi er inne i. Vi har valgt å begi oss ut på en sosial dugnad for å redusere smitte, holde kapasiteten i helsevesenet oppe og viktigst av alt: redde liv. Det krever særlig mye av studentene. Vi har opplevd permitteringer, strammere økonomi, digital undervisning med begrenset oppfølgning og psykiske helseplager.

Dette er ikke tiden for tirader, men tiden for samarbeid, også på tvers av partilinjene

Heldigvis har det kommet tiltak. Det har blitt bevilget millioner til psykisk helse, satt ned ekspertutvalg, utsendt én økonomisk krisepakke og varslet om ny ordning rundt dagpenger, og både ministeren og departementet har fulgt situasjonen nøye.

Minst like viktig er det at både forelesere og studenter har gjort en fantastisk jobb for å tilpasse seg en ny og annerledes hverdag, selv om visse ting ikke kan erstattes av Zoom og Teams. Noen av de viktigste tiltakene må vi gjøre på egen hånd. Vi må fortsette å ringe medstudentene våre for å spørre om hvordan de har det, og snakke om hvordan vi har det selv. Vi må sende memes, artikler, og morsomheter, og vi må møtes for å gå en tur med god avstand. Vi må ta vare på hverandre; det er også en viktig del av dugnaden.

Regjeringen har gitt uvurderlig fokus til studentene i denne perioden. Ta en titt på de mange statusoppdateringene og innleggene til studentminister Henrik Asheim, så finner du både tiltak og sympati. Likevel er de viktigste tiltakene de vi gjør selv. Dette er ikke tiden for tirader, men tiden for samarbeid, også på tvers av partilinjene.

Les også: «Studentene trenger handling, ikke ord»

Powered by Labrador CMS