Ønsker endring: Lavrans Grjotheim ønsker at Athletica skal få et mer effektivt treningssystem for medlemmene sine.

Student om SiO Athleticas strenge smitteverntiltak:

– Jeg vil trene uten å måtte planlegge på detaljnivå

SiO Athletica legger seg på et annet smittevernsnivå enn konkurrentene i bransjen. Lavrans (22) stiller seg kritisk til denne håndteringen.

Publisert Sist oppdatert
Strenge tiltak: Matematikkstudent Lavrans Grjotheim synes det er synd å måtte planlegge treningstid så nøye som han nå er nødt til.

– Å få treningsplass på Athletica sentrum på ettermiddagen? Haha, forget about it, sier Lavrans Grjotheim (22).

Han har vært trofast medlem av SiO Athletica i tre år, men deres håndtering av smitteverntiltak har fått ham til å titte på alternativene på markedet.

– Jeg opplever at Athletica er mye mer byråkratisk enn de andre treningssenterkjedene i Oslo, sier Grjotheim, som studerer matematikk ved Universitetet i Oslo (UiO).

Siden Athletica åpnet igjen etter nedstengningen, har smittevernreglene ved sentrene vært strengere enn mange andre treningssentre i byen. Som medlem må du ikke bare reservere plass til gruppetime — du må også reservere plass til egentrening. I tillegg må du ha med eget håndkle og alle får tildelt en egen sprayboks med desinfiserende som du må ha med deg gjennom økten.

– Det hadde ikke vært noe problem hvis man faktisk fikk reservert en ledig time uten for mye planlegging, sier Grjotheim.

Athletica skal ha gode grunner for å legge seg på et annet og strengere nivå enn det som er anbefalt for treningsbransjen

Lavrans Grjotheim, UiO-student.

Må planlegge en treningsøkt nøye

Å trene på Athletica etter gjenåpningen, krever nøye planlegging fra medlemmene, mener Grjotheim. Det passer kanskje for noen, men for ham kræsjer det med andre aktiviteter.

– Tidligere har jeg likt å kunne lese, få gjort unna et par ærender og så trene når jeg er ferdig, uten å måtte planlegge på detaljnivå, sier han.

Grjotheim må reservere treningsplass flere dager i forveien. Selv da havner han ofte på venteliste og risikerer å ikke få trent den dagen han ønsket.

– Okei, skal vi se her, sier Grjotheim og blar nedover mobilskjermen som viser Athleticas bookingalternativer en tirsdag klokken 13.30.

Ønsker du plass for egentrening klokken 17.00 en tirsdag? 13 stykker på venteliste på Atheltica Blindern, 8 på Nydalen og 23 på Domus, viser Grjotheims mobilskjerm. Hva med klokken 18.30? 7 stykker på venteliste på Kringsjå, 37 på Sentrum, 27 på Nydalen og 33 på Vulkan.

– Vårt viktigste mål er å opprettholde et godt og trygt tilbud til studentene. De har mye hjemmeundervisning og færre sosiale møteplasser nå, og da betyr det ekstra mye å trygt kunne dra på treningssenteret, skriver direktør for SiO Athletica, Fredrik Refsnes, i en e-post til Universitas.

– Ved å innføre booking på all trening, vask mellom bookingtidene og begrensninger i antall som kan booke i de ulike tidene, legger vi bedre til rette for dette, skriver han videre.

Jeg tror de hadde hatt godt av å få en realitetssjekk på hvorvidt dette egentlig er nødvendig

Lavrans Grjotheim, UiO-student.

Tror Athletica er i en privilegert situasjon

Flere ganger har Grjotheim opplevd å få melding om at han har fått treningsplass klokken 04.00 om natten. Han tror det har å gjøre med at folk tar seg et par øl, blir sene og innser at de ikke rekker treningstimen kl. 08.00 likevel.

– Slik blir det en galopp om å booke og avbooke om hverandre, hevder matematikkstudenten.

Grjotheim tror at Athletica går hardere til verks enn nødvendig.

– Athletica skal ha gode grunner for å legge seg på et annet og strengere nivå enn det som er anbefalt for treningsbransjen, sier han.

Han mener Athletica er i en privilegert situasjon i treningsbransjen og at de ikke risikerer å miste medlemmer ved å ha så strenge smittevernstiltak, siden studentmedlemskapene finansieres gjennom subsidier.

– De ligger på et såpass lavt prisnivå i forhold til konkurrentene at kundene ikke stikker, sier Grjotheim og legger til:

– Jeg tror de gjør det i beste mening, men jeg tror også de hadde hatt godt av å få en realitetssjekk på hvorvidt dette egentlig er nødvendig.

Les også: Rakk ikke påmelding til fadderuken: –⁠ Univer­si­tetet burde ta mer sosialt ansvar

Mindre strenge tiltak hos konkurrentene

Med så strenge smitteverntiltak som Athletica har, mener Grjotheim at de bør gi rom for at flere medlemmer skal få plass på sentrene samtidig.

– Saken er at når senteret er fullt, føles det mer fullt enn det egentlig er. De har deaktivert halvparten av apparatene, sier han.

Grjotheim har fått låne et Fresh Fitness-medlemskap av en venn. Der var tiltakene noe helt annet, mener han.

– Der var det jo ikke noe stress. Det var bare å dure rett inn og trene, trene, trene, sier han.

Athletica ønsker ikke å kommentere hva konkurrentene har gjort og hvorfor de har valgt å legge seg på et annet nivå enn dem.

– Vi opprettholder våre smitteverntiltak for å ivareta medlemmer og ansatte i en kritisk fase for smittevern i Oslo, skriver Refsnes.

Athletica opprettholder tiltakene sine inntil videre, men vurderer fortløpende hvilke justeringer som kan gjøres.

Les også: Her lar UiO-student Eskil seg arrestere for å redde kloden

Powered by Labrador CMS