Munnbindtest: Engangs, bomull, fancy eller hjemmelaget?

Anbefalingen om munnbind på kollektivtransport består. Så når en står som sild i tønne og meteren blir en fjern drøm, hvilket munnbind skal du velge?

Publisert Sist oppdatert

  • Type: Gjenbrukbart munnbind
  • Merke: Wolford
  • Tilgjengelig på: Eksklusive strømpebutikker

  • Type: Gjenbrukbart bomullsbind
  • Merke: Van Laack
  • Tilgjengelig på: Duty-free Gardemoen og reisebutikker

  • Type: Hjemmelaget munnbind
  • Merke: Intet
  • Tilgjengelig på: Ditt intiativ

  • Type: Medisinsk engangsmunnbind
  • Merke: Aeris
  • Tilgjengelig på: Apoteket, matbutikken, Narvesen

Blått engangsmunnbind

Dette er et veldig enkelt alternativ. Med strikken bak øret, materialet strukket godt over nese og hake og nesebøylen tilpasset sitter det godt formet etter ansiktet. Materialet er ikke det mykeste, men det skjærer heller ikke over kinnbenet ditt om du må ha det på i en time eller to. Litt hett vil det bli, og for deg som bruker sminke, er det uunngåelig at den smitter av, men du kan likevel snakke og puste uten problemer. Holdbarheten på sin side er lav, siden munnbindet kun kan brukes én gang. Dersom rådene vedvarer, er derfor ikke dette alternativet tilpasset en studentlommebok, da en 50-pakke koster 400 kroner. Likevel er engangsmunnbindene medisinske og møter gjeldende europeiske standarder. Med andre ord et sikkert, men dyrt alternativ.

Les også: Bachelor i digital sosialisering

Hvitt bomullsmunnbind

Neste munnbind ut er den litt dyrere og vaskbare bomullsvarianten. Det hvite materialet er definitivt mykere mot huden, men passformen er ikke like god. Mangelen på nesebøyle resulterer i et lite gap mellom nese og kinn, som går imot helsemyndighetenes anbefalinger. Dessuten er denne varianten varm, takket være de tre lagene i bomull, polyamide og polyester. Etter en time er du rimelig lei. Munnbindets hvite farge er heller ei snill mot sminken, og det litt bleielignende utseendet er såpass lite flatterende at du føler deg ukul i møte med en Tinder-match. Men denne varianten vinner på pris og holdbarhet: 159 kroner for fem munnbind som tåler 60 grader, en beleilig pris for et begrenset studentbudsjett.

Fancy munnbind

Det tredje munnbindet er dyrere og testens mest eksklusive alternativ. For 249 kroner får du et behagelig munnbind i et mykt og glatt materiale, med nesebøyle som sikrer god passform. Munnbindet har to lag i polyester og elastan. Dette høres kanskje varmt og upraktisk ut, men tvert imot! Å snakke gjennom stoffet er ikke et problem, og utseendet er stilrent nok til å møte på enhver sosial interaksjon. Lik bomullsvarianten kan også denne vaskes på 60 grader og tørker dessuten mye fortere. Munnbindets sorte farge vil bli litt mer grålig av jevnlig bruk, men vil ikke falme like mye som en standard sort jeans. En god deal!

Munnbindet du lager selv

Siden det nylig åpnede Deichman-biblioteket nå tilbyr symaskiner, er dette et studentvennlig alternativ — og bedre enn ingenting. Du kommer langt med bomullsstoff i ditt foretrukne mønster, strikk og en oppskrift fra Instagram-feeden din. Men med mindre du er en erfaren syerske og har nok tid til noe mer avansert, blir ikke passformen like god som de andre. Tanken er god, men strekker ikke like godt til som de andre hva angår smittevern.

Universitas gir deg svarene: Hva skjer hvis medstudenten på lesesalen får korona?

Powered by Labrador CMS