«Vi er dine tillitsvalgte - Velkommen til Universitetet i Oslo»

«Mitt løfte til dere er at vi tillitsvalgte skal gjøre det vi kan for at du skal få utdanningen du har rett på og et så trygt og godt læringsmiljø som mulig», skriver leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, Runa Kristine Fiske i dette leserbrevet.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

Nå er semesteret og fadderuka endelig i gang. Vi i Studentparlamentet ved UiO gleder oss til å se dere på campus. Vi holder til i Villa Eika, den brune sveitservillaen utenfor Georg Sverdrups hus. Nå under semesterstarten kommer dere til å se oss rundt omkring på universitetet. Kom gjerne innom en stand for å få en flaske antibac.

Les også: «Identitetspolitisk skinndebatt»

Årets studiestart og høstsemester blir annerledes, og kanskje særlig krevende for oss studenter. Mye er usikkert knyttet til bruk av munnbind, undervisning, eksamen og hvor åpent campus blir. Vår oppgave som deres tillitsvalgte er å sørge for at studentenes stemme blir hørt og prioritert når universitetsledelsen tar avgjørelser som berører oss. For å få til det er vi helt avhengig av dere.

Oslo har hatt en sterk studentbevegelse siden 1813, da universitetet hadde 18 studenter. Siden den gang har det skjedd mye, og nå, 207 år senere har vi blitt 27 505 studenter. Studentbevegelsen var viktig i opprettelsen av staten Norge, og for å få på plass rettigheter som gratis utdanning og etableringen av Lånekassen. Det er åpenbart at studentbevegelsen ikke har blitt mindre viktig, tvert imot. Særlig ikke i år.

På hvert fakultet og institutt er det ildsjeler som engasjerer seg for å gjøre studiehverdagen din bedre. Det du kan gjøre er å ta kontakt med program- og fagutvalget eller studentutvalget på fakultetet ditt, hvis du opplever at noe ikke fungerer, lurer på noe eller du har en skikkelig god ide. Du kan også si ifra direkte til UiO gjennom si fra-systemet, eller til oss i Studentparlamentets Arbeidsutvalg.

Vi vet at dette semesteret blir krevende. Mitt løfte til dere er at vi tillitsvalgte skal gjøre det vi kan for at du skal få utdanningen du har rett på og et så trygt og godt læringsmiljø som mulig. Sist men ikke minst, ha det gøy i fadderuka. Vi håper du blir godt kjent med universitetet og studiekameratene dine. Ta godt vare på hverandre.

«Gjer det beste ut av studietida - engasjer deg!»

Powered by Labrador CMS