«Studietiden handler om mer enn å gå på forelesning og sitte på lesesalen»

«Som student i Oslo kan du ta i bruk et stort sortiment av studentrettede velferdstilbud», skriver Velferdstingets Arbeidsutvalg. Les deres velkomstinnlegg til årets nye studenter.

Publisert Sist oppdatert

Debattregler i Universitas

• Vil du få din mening på trykk i Universitas? Send innlegget ditt på e-post til debatt@universitas.no.

• Typiske innlegg er mellom 1500 og 2500 tegn, inkludert mellomrom.

• Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte innlegg.

• Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, eller som er hatske og trakasserende

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

• Frist for innsending av innlegg til papiravisen er søndag kl. 17.

• Legg ved et breddebilde av deg selv i e-posten.

Kjære nye student.

Det er sikkert overveldende å skulle starte studielivet helt på egenhånd. Vi har alle vært der. Uavhengig av hvem du er og hvor du kommer fra, er studietiden du nå skal påbegynne en mulighet til å utvide horisontene og utnytte et bredt spekter av velferdstilbud i en av Norges beste studentbyer.

Vi kommer fra Velferdstinget i Oslo og Akershus og representerer deg som student opp mot Studentsamskipnaden SiO og kommunen. Lurer du på hva vi jobber med, eller hvordan du når oss, kan du sjekke ut nettsiden vår, studentvelferd.no

Les også: «Identitetspolitisk skinndebatt»

Oslo er en stor by, noe som medfører at det ikke naturlig legges til rette for mye kontakt mellom utdanningsinstitusjonene. Det betyr derimot ikke at Oslos studenter vil ha det noe dårligere enn andre steder i landet. Som student i Oslo kan du ta i bruk et stort sortiment av studentrettede velferdstilbud. Et eksempel er de 450 studentforeningene som er registrert hos SiO. Her skal det skal godt gjøres å ikke finne noe av interesse.

Oslo som by har heller ikke mangel på tilbud for kultur og rekreasjon. Du finner overflod av forskjellige museer, parker og arrangementer. Et godt verktøy for å finne fram i denne labyrinten er «Visit Oslo» sin arrangementskalender, som gjør det ekstra lett å holde oversikt. Den finner du her: https://www.visitoslo.com/no/hva-skjer/kalender/

Mange kan også kjenne seg igjen i at det i løpet av studietiden kan være lett å havne i dysfunksjonelle mønstre som ikke tjener deg. For de som jobber og studerer kan forpliktelser bli overveldende. Her kan velferdstilbud og foreningsliv bidra for å holde hodet over vannet og finne mestring og glede i hverdagen.

Les også: «Studenter trenger at deres skipnad sier tydelig nei til rasisme»

I stedet for å fokusere på det som ikke fungerer, kan en del av løsningen ofte ligge i å fokusere på positive aktiviteter som skaper energi ved siden av studiene, som igjen kan smitte over på studiet. Og om ting skulle bli tungt, ta kontakt med SiO Helse. De har et tilbud som er billig og rettet mot deg som student.

Det er også viktig å huske at om man faller utenfor sosiale miljøer de første ukene, eller om du allerede har studert et år og ikke funnet ditt miljø enda, er det aldri for sent å engasjere seg. Det er utrolig mange flere tilbud man kunne nevnt, men halve moroa er tross alt å oppdage byen og alle tilbudene selv.

Vi har dessverre ingen vaksine mot koronaviruset ennå, men vi har en vaksine mot en ensformig studietid; velferdstilbud, kultur og foreningsliv! Så ta de i bruk, hold avstand og nyt studietiden fullt ut!

Les også: [«Gjer det beste ut av studietida - engasjer deg!»](aa)

Powered by Labrador CMS