HÅRLØS: Leder i Grønn Liste, Jens Lægreid (t.h.) auksjonerte i 2011 bort legghårene under en innsammlingsaksjon. Til tross for at Lægreid fjerner sine kroppshår, er han skeptisk til at andre studenter skal få gjøre det samme på voksesalongen Wax on Wax off på Blindern.

Fjern verdensproblemer, ikke kroppshår. Steng Wax on Wax off!

Trenger vi egentlig en voksesalong på Blindern?

Publisert Sist oppdatert

Voksing kan sies å være et symbol på en kultur mange mistrives med, eller føler seg presset inn i.

Ifølge Universitas foregår det en bitter krangel mellom UiO og den nye voksesalongen Wax on Wax off på Frederikke. UiO burde kanskje løfte blikket fra hvilke markedsføringslover som gjelder, til det spørsmålet som egentlig burde stilles: Trenger vi egentlig en voksesalong på Blindern?

Jeg ser ironien i at jeg, som en hårete teologistudent, skal rette pekefingeren mot det noen vil kalle usunne kroppsidealer. Det eneste kroppsidealet jeg selv oser av er at det må være lov å slappe av en gang i blant. Helst ofte – helst med øl. Jeg har full respekt for at noen mennesker skal få lov til å legge energi og penger i det å føle seg mer attraktiv, eller fremstå som det. Hva folk gjør med sine kjønnshår, får være deres sak.

Bakgrunn: UiO nekter skjønnhetssalong å reklamere for brazilian wax

Når det er sagt, er det nok mange på Blindern som gjerne skulle sett at deres oase av politisk korrekthet og moral, stod fri for akkurat en voksesalong. Voksing kan sies å være et symbol på en kultur mange mistrives med, eller føler seg presset inn i. Jeg slår ikke et slag for å forby voksing, heller ikke for innføring av obligatoriske kroppshår. Jeg slår et slag for at vi på Blindern kan fremme litt andre idealer. Derfor ønsker jeg at UiO sier opp leieavtalen med voksesalongen. Jeg drister meg frem til å komme med et forslag til hva vi heller kan bruke lokalene til.

Det bør ikke komme som en overraskelse på mange at jeg, som leder for Grønn liste, og kronisk fattig student, vil slå et slag for noe som gagner både lommebok og kloden. Jeg snakker selvsagt om det, som med god grunn, jantes om fra miljøbevegelsene på Blindern med jevn takt: en bruktbutikk! En bruktbutikk fremmer bærekraft, kjærlighet til medmennesket og fornuftig økonomi. La oss ikke fremme ekstravaganse, heller en verden i balanse.

Powered by Labrador CMS