Varsler kamp: – Det er viktig at vi kan gi et helsefremmende tilbud for studenter som finner seg i en allerede stressende eksamensperiode, sier leder i Oslostudentenes Idrettsklubb, Marlene Persson.

600 studenter kastes ut av Blindernhallen

SiO hevder omfanget av eksamener har økt og kaster ut en rekke idrettslag i eksamenstiden. Eksamensoversikten fra UiO forteller noe helt annet.

Publisert Sist oppdatert

– Vi fikk først i forrige uke beskjed om at Universitetet i Oslo (UiO) ønsker å totalstenge Blindernhallen for resten av semesteret. Dette til tross for at Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI) har en avtale med Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) Athletica om at vi får benytte oss av hallen i eksamensperioden.

Det sier en opprørt Marlene Persson, daglig leder i OSI. Hun mener SiO gjør en stor tabbe ved å hindre studenter i å ta i bruk Blindernhallen de kommende ukene.

Treningshallen blir driftet av SiO, mens det er UiO som eier bygget.

Kan ødelegge samarbeid

Marlene Persson er ikke imponert over at SiO avtalebrudd. Mandag denne uken var siste treningsdag.

– I en så stressende periode for mange studenter virker det svært lite gjennomtenkt å redusere et treningstilbud for nærmere 600 studenter.

Stengingen kan få store konsekvenser for samarbeidet mellom OSI, SiO og UiO, ifølge Persson.

– Dersom stenging av hallen i eksamenstiden blir standard, vil ikke OSI lenger kunne forsvare for medlemmene å benytte Blindernhallen som fast treningssted. På sikt betyr dette at UiO mister sin hovedleietager i hallen, og dermed forsvinner så og si all idrettsaktivitet som foregår på campus, sier hun.

SiO: For mange eksamener?

Fredrik Refsnes, daglig leder i SiO Athletica, medgår at det noen kvelder i eksamenstiden er mulig å arrangere trening. Men han forteller at de likevel har valgt å stenge hallen ut hele semesteret.

– Det har ikke vært mulig å inngå en liknende avtale som i fjor fordi omfanget av eksamenene er så stort. Eksamenene går utover ettermiddag og kvelden. Dessuten vil en drøy uke gå til digitale eksamener, forklarer Refsnes først.

I fjor ryddet OSI bort pulter og stoler før trening, og satt møblene tilbake etter trening, slik at de stod klart til eksamen morgenen etter.

Oversikt: Ingen økning

Imidlertid viser en oversikt Universitas har fått tak i fra UiO at det kun er et fåtall eksempler på eksamensaktivitet i Blindernhallen etter klokka 16. Mange av dagene er siste eksamen levert inn før klokka 14. Ingen eksamener varer lenger enn til klokka 19.

– Når det nå kommer frem at det tilsynelatende er mindre eksamener i hallen enn tidligere, om man ser bort fra uken med digital eksamen, blir det desto mindre forståelig at velferdstilbudet til studentene innskrenkes på denne måten, sier Persson i OSI.

Konfrontert med opplysningene som tilsynelatende motsier hans første forklaring, fastholder Refsnes likevel at det ikke var mulig å inngå en avtale lik den ifjor, og at dette har bakgrunn i en «totalvurdering.»

Hva denne totalvurderingen er bygget på, avslår han å kommentere.

Kan trene med andre

På tross av at OSI nå blir kastet ut, mener Fredrik Refsnes at OSI har andre treningsmuligheter.

– Idrettsanlegget på Athletica Domus er åpent som vanlig. Treningstidene vil gå som normalt, og vi vil selvsagt tilby idrettslagene mer treningstid på dagtid.

– Men OSI mener det er sprengt kapasitet på Domus?

– Vi håper de ulike lagene og nivåene kan utvide sine treninger til å inkludere flere. Vi tar gjerne imot innspill fra OSI på løsning her, sier Refsnes.

Mange lag

Det kan bli problematisk for de mange lagene som nå mister treningstid.

– Det er sju basketlag, 11 volleyballag, fem håndballag, fire innebandylag og ett ultimate frisbee-lag. I tillegg kommer gruppene badminton og fekting, sier Marlene Persson, som varsler videre kamp mot SiO.

– Vi kommer til å ta opp den samme tråden om kompensasjon for redusert treningstilbud i år også. Men det viktigste for oss er at vi kan opprettholde et viktig helsefremmende tilbud for studenter.

Fikk du med deg? SiO har sluttet å støtte OSI økonomisk. Nå vil samskipnaden bygge boliger på OSIs fotballbane: -SiO tar livet av studentidretten

SiO møter motstand fra uventet hold: En uvanlig allianse krever at SiO bygger ny fotballbane før de bygger boliger ved Domus Athletica.

Les mer: Frps forslag kan redde kunstgressbanen ved Domus Atlethica

Powered by Labrador CMS