Pensjoneres: Frokostvert Bernt Hagtveit får ikke fortsette i jobben hos UiO. Arkivfoto: Helle Gannestad

Populær frokost på UiO tvangsnedlagt

«Frokost med Bernt» på Det samfunnsvitenskapelige fakultet har tiltrukket seg sjeldent mange studenter. Nå må suksess-frokosten legges ned, mot Bernt Hagtvets vilje.

Publisert Sist oppdatert

Hundrevis av studenter har siden 2007 deltatt på «Frokost med Bernt» på Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiO. Nå er siste brødskive spist, og det populære arrangementet har blitt nedlagt, ifølge Uniforum.

Hodene bak arrangementet, statsvitenskapsprofessoren Bernt Hagtvet og universitetslektor ved insitutt for statsvitenskap, Anders Ravik Jupskås, har arrangert 120 frokoster hvor blant andre Jonas Gahr Støre, Gunnar Sønsteby og Knut Storberget har vært gjester.

Får ikke fortsette

– Jeg blir tvangspensjonert neste år, og er da ikke lenger ansatt ved UiO, som det så omsorgsfullt ble sagt her på huset for en stund siden, sier Hagtvet.

Hagtvedt forteller at frokostens skjebne ligger i UiO sine hender.

– Vi vil begge gjerne fortsette, men det forutsetter for mitt vedkommende en helt annen seniorpolitikk enn den UiO står for nå, slår Bernt Hagtvet fast.

Jupskås, som fungerte som den drivende administrative kraften bak frokosten, har avsluttet sin doktorgrad og er nå i farspermisjon. Han ønsker ikke å fortsette frokosten uten Hagtvet når han er tilbake fra permisjon.

– Alt til sin tid. Vi har brukt svært mye tid og krefter på å lage interessante frokoster. Det har vært veldig gøy, men nå er det tid for andre prosjekter, konkluderer Jupskås til Uniforum.

Universitas anmeldte folkemord-forelesningen til Hagtvet: Sirkus Hagtvet

Les også Bernt Hagtvets heftige tilsvar: Det er noe av det mest infantile ordgyteri jeg har lest på lenge

Anerkjent frokost

Frokosten ble arrangert for første gang i 2007. Da møtte 35 personer opp. Da Jonas Gahr Støre ble invitert i 2009, var det 400 studenter til stede i salen.

– Det vi har lagt merke til, er at folk etter hvert ser det som en ære å bli invitert til å delta på disse frokostene, uttalte Jupskås til Uniforum.

Likevel opplyser Jupskås at det det vil bli arrangert liknende foredrag som «Frokost med Bernt».

– Det kan godt hende vi lager liknende arrangementer som tar opp dagsaktuelle temaer med relevans for samfunnsvitenskapene, sier han til avisa.

Les saken vår fra 2008 om den myteomspunnede frokosten: Da Universitas besøkte høstens første Frokost med Bernt, var temaet Platons brev

Powered by Labrador CMS