Skjermdump: Det er denne skjermdumpen fra Facebook som kritikerne mener er bevis for at Jonas Nilsen lyger.

Mener grønn løgn er bevist

Morten Grinna Normann mener han kan bevise at Grønn liste lyver. Leder Nilsen avfeier det som en misforståelse.

Publisert Sist oppdatert

Det handlet alene om at Grønn liste heller ville blokkere en annen liste enn å tåle litt debatt»

Morten Grinna Normann

– Når man holder på løgnen også etter å ha blitt konfrontert med den faktiske sannheten blir det bare trist. Det oppleves som provoserende, og det blir nesten parodisk når de ikke klare verken å innse eller innrømme sine egne feilsteg, sier studentpolitikerveteran Morten Grinna Normann, etter at han før helgen konfronterte Grønn liste-leder Jonas Nilsen i en debatt på Radio Nova.

Den knallharde kritikken har bakgrunn i en av de mest kontroversielle studentpolitiske sakene på Universitet i Oslo de siste årene.

Temperaturen nådde et foreløpig høydepunkt da Normann anklaget Grønn liste-leder Nilsen for løgn i Universitas, og i den påfølgende radiodebatten bragte en skjermdump på banen som han mente beviste det Nilsen hele tiden hadde nektet.

Ikke politisk uenighet

Etter at nystartede Grønn liste gjorde en brakdebut i studentparlamentsvalget skal de ha vist politiske muskler da det skulle velges nytt arbeidsutvalg (AU) og stilte det mange i ettertid kalte et ultimatum mot AU-medlemmer fra Samfunnsviterlista (SVL). Dette nektet Nilsen for i Universitas.

– Det handlet alene om at Grønn liste heller ville blokkere en annen liste enn å ta litt debatt. Skjermdumpen viser med all tydelighet at dette aldri handlet om miljøpolitikk, eller politisk uenighet, eller hva nå Grønn liste påberoper seg, sier Normann.

Han understreker at han ikke går til angrep på Grønn liste fordi han er misfornøyd med valgresultatene.

– Først og fremst synes jeg synd på de som stemte på Grønn liste for miljøpolitikken sin skyld. Alt de har fått, er et meningsløst maktspill og løgnaktige reaksjoner. Det er også trist at parlamentets fjerde største liste ikke tåler offentlig debatt, sier Normann.

Les også: Hard maktkamp splittet parlamentet

Brukte gjennomslag

Nilsen selv kan ikke se at skjermdumpen har bragt noe nytt på banen.

– Jeg skjønner ikke helt hva Normann mener han har bevist. Jeg kan bare gjenta det vi alltid har sagt, nemlig at jeg og Grønn liste brukte stemmene våre til å sørge for et grønnest mulig AU, sier Grønn liste-lederen.

– I skjermdumpen står det «...men at vi etter oppslagene i Universitas ikke kan stemme på noen fra SVL til AU...» Er ikke dette et ultimatum, og kommer det ikke på bakgrunn av uenigheten?

– Nei, dette betyr bare at vi brukte vårt politiske gjennomslag til å få gjennom best og grønnest mulig AU. Det handlet heller ikke om at vi ikke tålte debatten i Universitas, men at SVL viste fram noen standpunkter som er langt fra våre, sier Nilsen. Han viser til at SVL var med på å stemme ned et forslag fremmet av Venstrealliansen på studentparlamentsmøte 5. mars, om at UiO bør takke nei til all finansiering fra oljeselskaper.

Vedgått?

Normann mener Nilsen bare styrker den opprinnelige kritikken hans.

– Det er en destruktiv manøver å legge et ultimatum. Jeg ser det som et fremskritt at Nilsen endelig vedgår dette ultimatumet, sier Normann.

Nilsen tror det hele skyldes en misforståelse.

– Er det noe du ville gjort annerledes, sett i etterkant?

– Det eneste jeg ville gjort hadde vært å snakket med SVL grundigere. Alle kunne vært tjent med at vi hadde avklart ting bedre på forhånd, sier Nilsen.

Powered by Labrador CMS