Vil fornye Kringsjå for én milliard

Med utbygginga av Kringsjå studentby håper SiO å skape et bedre lokalmiljø for de som bor der.

Publisert

Kringsjåutbygginga

  • Det endelige forslaget til utbyggingen av Kringsjå skal sendes til Oslo kommunes plan- og bygningsetat i løpet av februar.
  • Prosjektet er fremdeles i planleggingsfasen, og byggestart er uklart frem til Plan- og bygningsetaten godkjenner prosjektet, og finansieringer på plass.
  • Arkitektkontorene Pushak, Tupelo, og MDH har bidratt med forslag til både utbygging og opprusting av studentbyen.

«IT WILL BE OK», står det skrevet på en av arkitektpresentasjonene av framtidens Kringsjå.

– Ja, det er jeg sikker på, sier SiO-boligdirektør Trond Bakke lattermildt. På mandag var han sammen med flere arkitekter, studentrepresentanter og styremedlemmer fra SiO-bolig på Kringsjå studentpub for å se på forslagene til studentbyutbyggingen.

Nytt og bedre

Prosjektet har vært i planleggingsfasen siden før jul og presenteres bare én uke etter Universitas’ oppslag om den skjeve fordelingen av nasjonaliteter i studentbyen. Bakke forteller at SiO ønsker å bruke rundt én milliard på utbygging av Kringsjå. Pengene skal blant annet bli til 1400 nye studentboliger.

Totalt har fire arkitektkontor bidratt med detaljerte tegninger og modeller over det som skal bli et mer helhetlig, tilgjengelig og sosialt Kringsjå.

– På den måten kan vi plukke de elementene og forslagene vi liker, sier en entusiastisk Bakke.

Et av forslagene er å lage et slags «Downtown Kringsjå», med utendørs treningsterrasse, kafeer og et eller flere «torg». Alle forslagene skal så settes sammen til ett, før det sendes av gårde til Plan-og bygningsetaten i Oslo kommune.

Vil ikke blande seg

– Vi har jo fått sett litt av innsiden på Kringsjå i løpet av den siste uken og blitt minnet på at internasjonale studenter kan havne litt på siden av det norske studentmiljøet, sier Bakke.

Universitas skrev forrige uke om at en av boligblokkene på Kringsjå har 90 prosent utenlandske studenter. Bakke har stor tro på at utfordringene lar seg løse, men har fremdeles ingen planer om å legge seg opp i hvilke studenter som bor hvor.

– Det må være opp til studentene å prioritere boligtype, sier han.

Kaia Marie Rosseland er leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus. Under presentasjonen mandag sa hun til Universitas at hun er optimistisk på vegne av prosjektet.

– Det er helt klart mye å gjøre der ute, men det viktigste for meg er å få så mange studentboliger som mulig, for å redusere køen, sier Rosseland.

Powered by Labrador CMS