Intimt om Valgerd

Publisert Sist oppdatert

Anmeldelse

# Stud.Up 2010

# NM i student-standup

# Latter

Olav Svarstad Haugland er Norges morsomste student. Offisielt. Og ja, han har kontakter i Kristelig Folkeparti. Bedehushumor, kristen-gangster-rap og mye selvironi på Valgerds vegne vant juryens gunst. Morsom var han. Det var fem av de syv andre deltakerne også. Noen av dem nesten på høyde med konferansier Janne Rønningen, som fort fikk stemningen opp til et mer enn akseptabelt nivå.

Responsen hennes på en av opptredenene fortjener nesten å gjengis som kunst og henges opp over peisen. Det er nemlig ikke mye som er så pinlig som ukomfortabel stillhet og tilgjort latter når en standup-komiker gjør et poeng. Den konkurransen vant Axel Stentun, som utelukkende serverte slitne klisjeer og hets mot nordlendinger. Rønningen svarte med å gå opp på scenen og glise «Snakk om å rote det til! Neida, det var da en sjarmerende fyr, det. Oi, jeg klør på tissen!».

Etter undertegnedes mening var sørlendingen Atle Håland kveldens høydepunkt, der han stod med en gjennomført nervøs twitch og leste sære dikt. Han kom dog ikke med blant de tre nominerte. Av disse virket det pussig nok som om Olav høstet minst volum da publikum bokstavelig talt skulle gi sin stemme foran en desibelmåler. Han var like perpleks som resten av salen da han fikk høre at han vant. Like før hadde Lars Hansen fått publikum til å gi hverandre øresus, men han ble stående med skjegget i fuglekassa og en imaginær publikumspris.

Powered by Labrador CMS