Under samme tak

Til sommeren flytter hele Kunsthøgskolen til Seilduken på Grünerløkka. Studentutvalgene gleder seg til de får innta de nye lokalene.

Publisert Sist oppdatert

– Når alle fagmiljøene samles, vil det bli større utveksling av ideer, og de forskjellige fagfeltene vil få ta del i hverandres virksomhet, sier Cecilie Broch Knudsen, rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO).

Foreløpig er det bare Fakultet for scenekunst som holder til på Seilduken på Grünerløkka, men til sommeren vil også Fakultet for visuell kunst og Fakultet for design flytte inn i bygget.

Høyteknologisk utstyr

Leder i studentutvalget for scenekunst, Ingvild Holthe Bygdnes, ser frem til at resten kunststudentene flytter inn hos dem.

– Vi ønsker dem velkommen og vil ta dem godt i mot. Her på scenekunst føler vi at miljøet er ganske lite, så å få inn nye elever og ny inspirasjon tror jeg alle vil dra nytte av, sier hun.

Knudsen forteller at KHiO i forbindelse med flyttingen har gått til anskaffelse av mye nytt og moderne utstyr.

– Vi bygger en skole med store og velutsytrte verksteder. Vi får blant annet en ny medialab med meget avansert utstyr for å lage modeller gjennom digitale verktøy, sier hun.

Leder i studentutvalget for kunstfag Julie Eugenie Tennes er veldig positiv til flyttingen, og gleder seg til å bruke de nye verkstededene.

– Vi får mye bedre verksteder som er mye mer moderne enn dem vi har nå. Når man får det beste utstyret, så blir kunsten også bedre, sier Tennes.

– Blir et kultursenter

Bibliotekene ved KHiOs forskjellige fakulteter vil etter flyttingen bli samlet i ett stort bibliotek. Det vi bli til et av de største bibliotekene for kunst-, design- og håndverkstfag i Norden.

– Vi har allerede et godt og fungerende bibliotek der vi holder til nå. Men det vil bli enda bedre når alt er på samme sted. Da vil vi få et større utvalg, og alt vil bli mer oversiktlig, sier Helena Zogbaum Gyhagen, leder i studentutvalget for design.

Gyhagen er enig med rektor i at samlingen av KHiO vil føre til et bredere samarbeid på tvers av fagretningene. Hun mener at det nye bygget vil kunne bli som et slags kultursenter når alle galleriene og verkstedene samles på ett sted.

– Jeg tror vi kommer til å bli som en helt ny skole. Det er nesten som å starte med blanke ark. Det er helt ny situasjon som vi aldri har opplevd før. Alt er nytt, sier Gyhagen.

Powered by Labrador CMS