BEST UTEN PALMEOLJE: NSO-lederkandidat Therese Eia Lerøen er ikke fremmed for å ta en titt på First House’s valgprognoser, men tar ikke imot noen drittpakke for å felle motkandidat Tommy Aarethun. FOTOMANIPULASJON
BEST UTEN PALMEOLJE: NSO-lederkandidat Therese Eia Lerøen er ikke fremmed for å ta en titt på First House’s valgprognoser, men tar ikke imot noen drittpakke for å felle motkandidat Tommy Aarethun. FOTOMANIPULASJON

En first time for alt

Ikke prøv å lokke NSO-lederkandidat Therese Eia Lerøen med skittent spill, med mindre du har en palmeoljeskandale å vise til.

 • _Vi spør er Universitas' ukentlige baksideintervju, hvor vi tuller med folk som figurerer i våre spalter. Dette er ment som humor, så les og bruk det forsvarlig.
 • Hei, Therese. Mitt navn er Aud Heiberg-Høstmælingen og jeg ringer fra First House Consulting. Du har kanskje hørt om oss før?_ – Ja?

  Først og fremst, gratulerer med innstillingen som leder av Norsk studentorganisasjon, eller NSO, som dere kaller det._ – Takk!

  Jeg ringer fordi vi i First House har gjort liten uformell undersøkelse som viser at din motkandidat Tommy Aarethun ligger nokså sterkt an til å vinne, mens din prognose ser ut til i beste fall å være noe usikker. Vi vil derfor tilby deg en bistandspakke i innspurten. Pro bono, selvsagt!_ – Nå har ikke jeg noe stort behov for hjelp, men jeg vil gjerne se de analysene du snakker om?

  Selvsagt! La meg bare si kort hva vi kan tilby først. Bistanden vil bestå av en intensivcoaching før helgens NSO-valg, der vårt Emergency-team vil veilede deg og fokusere på å styrke dine såkalte Achilles-triggerpunkter._ – Jeg har allerede et veldig godt team i ryggen, men hva sier de analysene, egentlig? Jeg vil gjerne se dem selv.

  Det skal du få, men hør først hva mer vi har å tilby deg. Vi kommer nemlig også til å holde et sterkt fokus på motkandidaten din. Vi har funnet noen gamle tweets som vi tenker kan egne seg for en såkalt Blow Out of Propotions Tactique._ – Jeg klarer meg uten, tror jeg. Men hvor har dere analysene fra?

  Vi går foreløpig ikke ut med kildene våre, men dersom du bestemmer deg for å ta imot vår Rescue Package kan jeg si så mye som at Tommy Aarethun er involvert i en sak som angår illegal fremstilling av palmeolje i Indonesiaområdet._ – Okay?

  Ja, og i tillegg har vi jo hans omstridte Balkanbesøk i mars for et år siden. Jeg vet ikke om du fikk med deg det?_ – Nei?

  Dette er jo det vi i bransjen vi kaller en god, gammeldags drittpakke. Så du er interessert?_ – Nei, vet du hva jeg er ikke interessert. Jeg har mitt team her som jeg benytter meg av og er fornøyd med.

  Ok, men da mener vi i First House at du åpenbart ikke har det som trengs for å lede NSO. Vil du vurdere din stilling?_ – Åååååå, det tok lang tid! Herregud, nå var jeg i full gang med å google her. «First House», har jeg skrevet på en lapp til en an de andre her. Haha, også jeg som hadde lovet meg selv at jeg aldri skulle gå på de Vi spør-greiene.