Unormal lørdagsjobb

– Gutten min vil at jeg skal svelge, er det normalt? Hver lørdag sitter det en medisinstudent og svarer på spørsmål om sex i Petre.

– Det er ikke farlig, men du skal bare gjøre det om du synes det er all right. Synes du ikke det burde du kanskje få han til å svelge litt av sitt eget, svarer Gunhild Melhus (23) på tekstmeldingen fra en jente på 17 som sitter der ute et sted.

Klokken på veggen har akkurat blitt 13.03 og det er Juntafil på Petre. Rundt omkring i landet sitter spent ungdom i alle aldre klare med mobilen for å taste inn hva de lurer på om sitt eget kjønnsliv.

– Sendingen i dag skal altså handle om hva som er normalt og hva som ikke er normalt, sier programleder Natasha Sayer (32), og veiver med armene.

Men det er Gunhild som er eksperten. Hun representerer Medisinstudentenes seksualopplysning (MSO), og er på fjerde semester. Annenhver lørdag sitter de her. Da er det jentesending, mens det på de andre lørdagene er guttesending.

Onaniteknikk

Det rødmes lite i studio K64. De har hørt det meste og svarer de fleste. Først time er fort over og over hundre tekstmeldinger har tikket inn til Marienlyst.

– Vi får veldig lite tullemeldinger. De fleste er seriøse, og det er ikke tvil om at vi har en viktig misjon, sier Natasha.

En sending på to timer krever sin kvinne, men den som virker roligst er eksperten.

– En kan jo si at det er mer spennende enn å ha en kassajobb. Selv om jeg var veldig stressa i starten, tenker jeg ikke på at opp mot 250 000 hører på, sier ekspert Gunhild.

Jeg blir litt flau, jeg, er det unormalt?

– Nei, og jeg kan også synes det er flaut å beskrive onaniteknikker når jeg vet at moren min hører på, sier Gunhild, som egentlig skal bli kirurg.

Uskrelt banan

– Her har vi en som kaller seg «vegetarianer» som lurer på om det er mot normalt å tilfredsstille seg selv med frukt og grønsaker, leser Natasha fra skjermen.

– Det er helt normalt. Et tips vi i MSO har, er at du ikke skal putte noe i skjeden som du ikke ville puttet i munnen, svarer Gunhild uanfektet.

– Bare husk at du ikke må skrelle bananen! Viktig, viktig.

Jentene i studio synes det er litt synd at de ikke får svart på alt, men Petre skal også inneholde masse musikk, og jentene danser litt i studio. De trenger saktens å avreagere litt, for på luften skal tonen være saklig og tillitsskapende.

– Vi fleiper ikke med det folk spør om, sier Gunhild.

– Har vennene dine også skjønt at de har en ekspert blant seg?

– Noen har blitt veldig åpne etter at jeg kom på radioen. Driver du med seksualopplysning er det naturlig at folk henvender seg til deg, sier Gunhild.

Annonse

Debattmøte

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i studietid

Min studietid:

Motvillig akrobat

Da Rolf Kristian Larsen studerte teatervitenskap ved UiO, lærte han mest om Playstation.

Sutra over russer-refs

De russiske lærerne på Teaterhøgskolen knekte nesten Linn Skåbers skuespillerdrøm. – Jeg gidder ikke å jobbe når folk sier jeg er dårlig.

– Det ble for mye elendighet på en gang

Da kjæresten ble kreftsyk, måtte Glittertind-vokalist Torbjørn Sandvik ta en pause fra psykologistudiene.

Riistet liv i revyen

Kristine Riis var mer interessert å drikke kaffe enn å drive med gravejournalistikk. Derfor var det naturlig å droppe ut av journalistikkstudiene i Volda for å jobbe i P3.

Min studietid:

Kvadsheim på taket

Luksusfellen-økonom Hallgeir Kvadsheim håper at finanskrisen lærte hans gamle NHH-professorer litt ydmykhet.

Cava, krill og strenge krav

Jenny Jordahl, som fikk stor oppmerksomhet da hun tegnet «Sommerkroppen» og «Sommerkroppen 2.0» for Aftenposten, lærte at hun kunne senke skuldrene da hun begynte å studere på Kunsthøgskolen.

Slumptreff og skippertak

HVEM: Alexander Mørk-Eidem STUDERTE: Exphil, første avdeling juss, grunnfag i historie og medievitenskap, regi på Teaterhøgskolen.
NÅR: 1991–1998 AKTUELL MED: Ny Peer Gynt-oppsetning

Publiserer hovedfagsoppgaven som 76-åring

Karsten Alnæs er mer på byen nå, enn da han studerte.

Følger sin egen løype

Skiskytter Tiril Eckhoff tok gull under OL i Sotsji. Men mest av alt har hun lyst til å bli en smart dame i et mannsdominert yrke.

En selvhøytidelig Sokrates

Etter å ha gått Skrivekunstakademiet begynte Agnes Ravatn på nordisk ved Universitetet i Bergen. - Jeg var ekstremt selvbevisst og gikk rundt som et åpent sår som tok til meg alt.


Flere saker fra studietid »

Annonse

Annonse

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr