Overstrømmende ros: Arbeidsutvalget i NSO oppfordret delegatene til å ta i bruk «utestemmen». Det gikk fullstendig galt. Foto: Skjalg Bøhmer Vold / NSO

NSO-landsmøtes hashtag er en sørgerlig runkering

Takk for at dere bruker utestemmen deres på å hylle hverandre.

Igjen er det duket for NSOs landsmøte. I løpet av tre dager skal hele Norges studentpolitikere diskutere resolusjoner, vedtekter, budsjett, velge leder – og hylle hverandre i sosiale medier.

Det er kanskje urettferdig å dømme hashtagen #LMNSO etter bare en halv dag – der man ikke har kommet til å diskutere politikk ennå – men forhåpentligvis vil dette bidra til at delegatene skjerper seg kraftig før de går i gang med resten av landsmøtet.

Bare ta en kikk på dette utvalget av Twitter-meldinger fra den siste timen (i skrivende stund er klokka 16.02):

• «Tusen takk for en vakker hilsningstale. Vi er takknemlig for det gode samarbeidet vi har…»
  • «Fy søren, dette var rått! Takk til alle som brukte utestemmen på #LMNSO.»
  • «Kjære #LMNSO Dere har ufattelig gode, rørerende og engasjerende historier og saker som dere bruker utestemmen deres på! Stolt av å være en del av studentbevegelsen med dere.»
  • «Utrolig mange fine, rørende og tøffe innlegg når #LMNSO ber studentene bruke utestemmen. Takk til alle som har tatt til ordet! Er både imponerende og inspirerende å høre på. Kan melde om at vi er rørt til tårer på første rad.»
  • Studentpolitikerne overstrømmer hverandre med lovord. Det finnes ingen grenser på hvor flinke de er, hvor viktige historier de tar opp, hvor stolte de bør være. Men i hylletåka glemmer de en viktig ting: Nok en gang gjør de seg selv – ikke sakene de kjemper – til sentrum.

Mange av Twitter-meldingene omhandler årets nyvinning på landsmøteprogrammet #BrukUtestemmen. Delegatene var invitert av arbeidsutvalget til å dele sine hjertesaker, enten det er kjønnsnøytrale garderober eller kildesortering. Potensielt kunne dette hjulpet organisasjonen til å utvikle seg og sine kampsaker videre – i stedet handler debatten etterpå hvor fantastiske de er.

Det er ikke rart studentbevegelsen kritiseres for å være navlebeskuende.

Flere saker om landsmøtet:

Studentlederen i Bergen er favoritt til å bli Norges mektigste

Så mye koster det å arrangere landsmøtet

Universitas-Ingrid trygler NSO-Mats om å ikke forlate henne