Overstrømmende ros: Arbeidsutvalget i NSO oppfordret delegatene til å ta i bruk «utestemmen». Det gikk fullstendig galt. Foto: Skjalg Bøhmer Vold / NSO
Overstrømmende ros: Arbeidsutvalget i NSO oppfordret delegatene til å ta i bruk «utestemmen». Det gikk fullstendig galt. Foto: Skjalg Bøhmer Vold / NSO

NSO-landsmøtes hashtag er en sørgerlig runkering

Takk for at dere bruker utestemmen deres på å hylle hverandre.

Igjen er det duket for NSOs landsmøte. I løpet av tre dager skal hele Norges studentpolitikere diskutere resolusjoner, vedtekter, budsjett, velge leder – og hylle hverandre i sosiale medier.

Det er kanskje urettferdig å dømme hashtagen #LMNSO etter bare en halv dag – der man ikke har kommet til å diskutere politikk ennå – men forhåpentligvis vil dette bidra til at delegatene skjerper seg kraftig før de går i gang med resten av landsmøtet.

Bare ta en kikk på dette utvalget av Twitter-meldinger fra den siste timen (i skrivende stund er klokka 16.02):

  • «Tusen takk for en vakker hilsningstale. Vi er takknemlig for det gode samarbeidet vi har…»
  • «Fy søren, dette var rått! Takk til alle som brukte utestemmen på #LMNSO.»
  • «Kjære #LMNSO Dere har ufattelig gode, rørerende og engasjerende historier og saker som dere bruker utestemmen deres på! Stolt av å være en del av studentbevegelsen med dere.»
  • «Utrolig mange fine, rørende og tøffe innlegg når #LMNSO ber studentene bruke utestemmen. Takk til alle som har tatt til ordet! Er både imponerende og inspirerende å høre på. Kan melde om at vi er rørt til tårer på første rad.»

Studentpolitikerne overstrømmer hverandre med lovord. Det finnes ingen grenser på hvor flinke de er, hvor viktige historier de tar opp, hvor stolte de bør være. Men i hylletåka glemmer de en viktig ting: Nok en gang gjør de seg selv – ikke sakene de kjemper – til sentrum.

Mange av Twitter-meldingene omhandler årets nyvinning på landsmøteprogrammet #BrukUtestemmen. Delegatene var invitert av arbeidsutvalget til å dele sine hjertesaker, enten det er kjønnsnøytrale garderober eller kildesortering. Potensielt kunne dette hjulpet organisasjonen til å utvikle seg og sine kampsaker videre – i stedet handler debatten etterpå hvor fantastiske de er.

Det er ikke rart studentbevegelsen kritiseres for å være navlebeskuende.

Flere saker om landsmøtet:

Studentlederen i Bergen er favoritt til å bli Norges mektigste

Så mye koster det å arrangere landsmøtet

Universitas-Ingrid trygler NSO-Mats om å ikke forlate henne