Annonse

MONEY, MONEY, MONEY: Flere kritikere mener at det er den britiske regjeringens økning av studieavgiften som har skylden for nedgangen i søkere til universiteter rundt om i landet.

Søkertallet til britiske universiteter faller dramatisk

Antallet søkere til britiske universiteter har falt med hele 12 prosent, viser nye tall. Økningen av studieavgiften til nesten 80 000 kroner året får skylden.

–Det har vært en katastrofe siden begynnelsen, sier Sally Hunt, generalesekretær i forelesernes fagforening (University and College Union) om regjeringens økningen av studieavgiften til avisa The Guardian.

Hun er en av mange som kritiserer styresmaktene etter at nye tall for antallet søkere til britiske universiteter ble publisert denne uken.

–Det har helt tydelig hatt en seriøs innvirkning på valgene unge mennesker tar, sier Hunt. –Man burde studere det riktige faget, ikke det billigste faget eller ingenting i det hele tatt. Disse deprimerende tallene tar oss tilbake til en tid da det var penger, ikke evner, som bestemte framtiden din.

Faresignal

Fallet i antall søkere til britiske universiteter bekymrer også studentorganisasjonene. Toni Pearce, visepresident i den nasjonale studentunionen, sier til The Guardian at de nye tallene er et faresignal.

–Ministere må slutte å gjøre små endringer på deres håløse reformer, og begynne å høre på studenter, lærere og universiteter. De må totalt overhale planene deres før midlertidig kaos blir til permanent skade for utdanningssystemet vårt, sier Pearce.

Annonse

En kommentar

Anduril

Snart er det vår tur - og det tilsynelatende totalt uavhengig av hvem som sitter i regjering.

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i omverden

Melding hjem: Fra Tyrkia

Naken ro

Etter å ha funnet tilbake til gamle rutiner og spenninger i skuldrene, klarer jeg ikke å riste av meg følelsen av at vi kunne trengt et tyrkisk bad her òg.

Antihomofililov sprer frykt i Uganda

Ugandiske studenter risikerer nå fengsel for ikke å tyste på sine homofile venner. – Både de homofile og langt flere har mistet friheten sin, sier en av dem til Universitas.


Flere saker fra omverden »

Annonse

Annonse

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr