MONEY, MONEY, MONEY: Flere kritikere mener at det er den britiske regjeringens økning av studieavgiften som har skylden for nedgangen i søkere til universiteter rundt om i landet.

Søkertallet til britiske universiteter faller dramatisk

Antallet søkere til britiske universiteter har falt med hele 12 prosent, viser nye tall. Økningen av studieavgiften til nesten 80 000 kroner året får skylden.

–Det har vært en katastrofe siden begynnelsen, sier Sally Hunt, generalesekretær i forelesernes fagforening (University and College Union) om regjeringens økningen av studieavgiften til avisa The Guardian.

Hun er en av mange som kritiserer styresmaktene etter at nye tall for antallet søkere til britiske universiteter ble publisert denne uken.

–Det har helt tydelig hatt en seriøs innvirkning på valgene unge mennesker tar, sier Hunt. –Man burde studere det riktige faget, ikke det billigste faget eller ingenting i det hele tatt. Disse deprimerende tallene tar oss tilbake til en tid da det var penger, ikke evner, som bestemte framtiden din.

Faresignal

Fallet i antall søkere til britiske universiteter bekymrer også studentorganisasjonene. Toni Pearce, visepresident i den nasjonale studentunionen, sier til The Guardian at de nye tallene er et faresignal.

–Ministere må slutte å gjøre små endringer på deres håløse reformer, og begynne å høre på studenter, lærere og universiteter. De må totalt overhale planene deres før midlertidig kaos blir til permanent skade for utdanningssystemet vårt, sier Pearce.

Annonse

Debattmøte

En kommentar

Anduril

Snart er det vår tur - og det tilsynelatende totalt uavhengig av hvem som sitter i regjering.

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i omverden

Melding hjem:

Lost in transition

Khartoum International Airport følger ikke de frie markedskrefters logikk, men byråkratiets. Resultatet er et ineffektivt regelvelde der prosedyrer trumfer pragmatisme.

Melding hjem fra Irland:

Hatter som hater kvinner

Kvinnelige studenter diskrimineres når de skal feire graduation på irske universiteter.

Melding hjem fra Portugal:

Mysteriet i Meco

Syv studenter dro på stranden. Kun én av dem overlevde.

Melding hjem fra Australia:

På dansefot Down Under

Det er i grunnen ganske skremmende at jeg måtte reise til et lite veikryss på andre siden av jorda for å få bekreftet at selv om jeg er bevegelseshemmet kan også jeg danse.

– De beste drar og kommer ikke tilbake

Studentene ved BirZeit-universitetet på Vestbredden må kjempe mot både palestinske og israelske myndigheter. – BirZeit er som en mini-versjon av Vestbredden. Universitetet brukes som en pekepinn på hva som skjer ellers i samfunnet her, sier jusstudent Amal Awad.

20 år etter apartheid:

Avskaffer rasekvotering

Prestisjeuniversitetet University of Cape Town (UCT) er det første universitetet i Sør-Afrika som avskaffer rasekvotering i opptakspolitikken.

PISA & love

«Hvis jeg hadde vært lærer, ville jeg meldt flytting til Helsingfors sporenstreks», skriver vår journalist Mari Mjaaland etter å ha vært på Nordisk ministerråd sommerkurs i Finland.

Gazakonflikten splitter studentene

Mens verdensdiplomatiet jobber på spreng for å få i stand en fredsavtale på høyt politisk nivå, skaper konflikten kaos i studiehverdagen til palestinere.

Melding hjem: Fra Tyrkia

Naken ro

Etter å ha funnet tilbake til gamle rutiner og spenninger i skuldrene, klarer jeg ikke å riste av meg følelsen av at vi kunne trengt et tyrkisk bad her òg.


Flere saker fra omverden »

Annonse

Konserter på Norges Musikkh&oring;gskole.

Annonse

Annonse

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr