Annonse

MONEY, MONEY, MONEY: Flere kritikere mener at det er den britiske regjeringens økning av studieavgiften som har skylden for nedgangen i søkere til universiteter rundt om i landet.

Søkertallet til britiske universiteter faller dramatisk

Antallet søkere til britiske universiteter har falt med hele 12 prosent, viser nye tall. Økningen av studieavgiften til nesten 80 000 kroner året får skylden.

–Det har vært en katastrofe siden begynnelsen, sier Sally Hunt, generalesekretær i forelesernes fagforening (University and College Union) om regjeringens økningen av studieavgiften til avisa The Guardian.

Hun er en av mange som kritiserer styresmaktene etter at nye tall for antallet søkere til britiske universiteter ble publisert denne uken.

–Det har helt tydelig hatt en seriøs innvirkning på valgene unge mennesker tar, sier Hunt. –Man burde studere det riktige faget, ikke det billigste faget eller ingenting i det hele tatt. Disse deprimerende tallene tar oss tilbake til en tid da det var penger, ikke evner, som bestemte framtiden din.

Faresignal

Fallet i antall søkere til britiske universiteter bekymrer også studentorganisasjonene. Toni Pearce, visepresident i den nasjonale studentunionen, sier til The Guardian at de nye tallene er et faresignal.

–Ministere må slutte å gjøre små endringer på deres håløse reformer, og begynne å høre på studenter, lærere og universiteter. De må totalt overhale planene deres før midlertidig kaos blir til permanent skade for utdanningssystemet vårt, sier Pearce.

En kommentar

Anduril

Snart er det vår tur - og det tilsynelatende totalt uavhengig av hvem som sitter i regjering.

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i omverden

Venezuleanske studenter i frontlinja

Venezuela rystes av landets største protester på ti år. På barrikadene kjemper studenter en omvendt klassekamp.

Melding hjem fra Ukraina:

Megafon på Majdan-plassen

Jeg spurte mannen i gata hvem som burde bli ny president, men fikk sjelden et klart svar, skriver Frode Nagel Dahl fra Ukraina, i Melding hjem.

Valutatrøbbel for studenter i utlandet

Lånekassens beregninger har ført til at mange studenter i utlandet sliter med å betale skolepengene sine. – Det gjør studentene til ufrivillige valutaspekulanter, mener ANSA.

De grunnleggende bestanddeler

Det føles litt klamt å komme fra høstens valgdebatt om det norske helsevesenet til forholdene vi møter som norske medisinstudenter her i Buenos Aires.

Boikottdebatt sprer seg

Israel beskyldes for å hindre palestinernes akademiske frihet. Flere amerikanske akademikere tar til orde for boikott av Israel, men det er ikke aktuelt for Universitetet i Oslo.

– Et sofistikert diktatur

Zimbabwe får en ny og moderne grunnlov. Friheten for studentene under Mugabes diktatur forblir liten.

Flere saker fra omverden »

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr