Annonse

Oslo Internasjonale Teaterfestival

Penger for intelligens

FRANKRIKE: Franske myndigheter melder at høyere utdanning og forskning blir deres topprioritet i statsbudsjettet for 2009, skriver University World News. Økningene i bevilgningen til sektoren blir på 1,8 milliarder euro, noe som vil gi en totaloverføring på 24,16 milliarder euro. Tross denne økningen, på 6,5 prosent, har 900 jobber gått tapt blant forelesere og forskere. Den økonomiske satsingen på universitetene kommer i kjølvannet av president Nicolas Sarkozy sitt valgkampløfte om å «bevæpne Frankrike til det verdensomfattende slaget om intelligensen».

Universitet for Facebook

STORBRITANNIA: Det å bruke Facebook for å få nye venner på universiteter gjør studiestarten lettere, melder The Guardian. Den interessante konklusjonen er gjort ved University of Leicester, som har gjennomført en undersøkelse på området. Undersøkelsens funn illustreres med den ferske matematikkstudinen Charlotte Wright, som meldte seg inn i en gruppe for faget sitt, og en for studentbyen. - Jeg er ikke så bekymret for å være helt alene i en ny by lenger, uttaler hun i gladsaken.

Naken mot hæren

SØR-KOREA: Da en militærparade durte gjennom Gangnam-distriktet i Seoul, fikk de seg en utilslørt overraskelse, skriver The Hankyoreh. Jusstudenten Kang Ui-seok spratt frem, kliss naken, i en protest der han krevde nedleggelse av hæren. Den 22 år gamle studenten fra Seoul National University ble prompte arrestert for opptrinnet, etter å ha veivet med blant annet et falskt våpen laget av snacks, og han er nå under tiltale for blotting. Studenten forklarer at han kledde seg naken for å symbolisere nedrustning (!), og det iøynefallende opptrinnet ledet til at paraden ble omtrent et halvt minutt forsinket. Politiet opplyser at han frem til eksponeringen hadde ligget gjemt i en nærliggende grøft i over tolv timer.

Virus mot studenter

USA: 200 studenter ved University of Southern California har blitt forgiftet av et smittsomt magevirus, melder Associated Press. Kilden til smitten er ikke identifisert, men viruset har siden helgen forårsaket diaré, oppkast og magekramper hos de rammede. Universitetet melder at undervisningen går som planlagt, og henstiller studenter og ansatte om å unngå sosialisering med andre så lenge epidemien pågår.

Annonse

Debattmøte

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i omverden

Melding hjem fra Irland:

Hatter som hater kvinner

Kvinnelige studenter diskrimineres når de skal feire graduation på irske universiteter.

Melding hjem fra Portugal:

Mysteriet i Meco

Syv studenter dro på stranden. Kun én av dem overlevde.

Melding hjem fra Australia:

På dansefot Down Under

Det er i grunnen ganske skremmende at jeg måtte reise til et lite veikryss på andre siden av jorda for å få bekreftet at selv om jeg er bevegelseshemmet kan også jeg danse.

– De beste drar og kommer ikke tilbake

Studentene ved BirZeit-universitetet på Vestbredden må kjempe mot både palestinske og israelske myndigheter. – BirZeit er som en mini-versjon av Vestbredden. Universitetet brukes som en pekepinn på hva som skjer ellers i samfunnet her, sier jusstudent Amal Awad.

20 år etter apartheid:

Avskaffer rasekvotering

Prestisjeuniversitetet University of Cape Town (UCT) er det første universitetet i Sør-Afrika som avskaffer rasekvotering i opptakspolitikken.

PISA & love

«Hvis jeg hadde vært lærer, ville jeg meldt flytting til Helsingfors sporenstreks», skriver vår journalist Mari Mjaaland etter å ha vært på Nordisk ministerråd sommerkurs i Finland.

Gazakonflikten splitter studentene

Mens verdensdiplomatiet jobber på spreng for å få i stand en fredsavtale på høyt politisk nivå, skaper konflikten kaos i studiehverdagen til palestinere.

Melding hjem: Fra Tyrkia

Naken ro

Etter å ha funnet tilbake til gamle rutiner og spenninger i skuldrene, klarer jeg ikke å riste av meg følelsen av at vi kunne trengt et tyrkisk bad her òg.

Antihomofililov sprer frykt i Uganda

Ugandiske studenter risikerer nå fengsel for ikke å tyste på sine homofile venner. – Både de homofile og langt flere har mistet friheten sin, sier en av dem til Universitas.


Flere saker fra omverden »

Annonse

Annonse

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr