Ambisiøs: Johan Hertzberg lager en ny liste som vil legge ned studentparlamentet.
Ambisiøs: Johan Hertzberg lager en ny liste som vil legge ned studentparlamentet.

Stiller til valg for å legge ned Student­par­la­mentet

Førstekandidaten til den nye Fremskrittslisten ved UiO vil ha slutt på kjedelig studentpolitikk og SiO-monopol, og lover å aldri ta imot en krone fra Studentparlamentet.

–⁠ Vi har tre fanesaker. Det er å legge ned Studentparlamentet, legge ned ulønnsomme studier, og legge ned SiO-monopolet, sier førstekandidat på Fremskrittslisten Johan Hertzberg.

Den 15. mars ble den nye listen lansert. Hertzberg forteller at listen er ment som et alternativ til den kjedelige studentpolitikken han opplever på UiO, og vil kjempe hardt for å få gjennomslag.

–⁠ Hvorfor det?

–⁠ Studentparlamentet er defekt. Det er kun for folk som ønsker CV-fyll og gratis pizza, og som bevilger penger til seg selv.

Han mener at studentpolitikerne snakker om saker som studentene ikke bryr seg om og trekker særlig frem det han ser på som unødvendig pengebruk.

–⁠ Lederne tar ut lønninger opp mot 25 000 kroner i måneden.

Jeg kommer til å betale for min egen pizza.

Johan Hertzberg

Forvirret? Dette er studentpolitikken og så mye koster den

–⁠ Mat skulle bare mangle

Leder for Studentparlamentet Jens Lægreid ønsker den nye listen velkommen og opplever at de er interessert i å jobbe konstruktivt.

–⁠ Hva tenker du om at de vil legge ned Studentparlamentet?

–⁠ Det er leit at de ikke ser verdien av Studentparlamentet, men vi håper at de vil se verdien etter at de har jobbet med oss.

Lægreid kjenner ikke igjen beskrivelsen av Studentparlamentet som et sted hvor folk er for CV-fyll og gratis pizza.

–⁠ Jeg opplever at folk er i Studentparlamentet på bakgrunn av et brennende engasjement for studenter, og det skulle bare mangle at de får litt mat igjen for alle timene de legger ned for fellesskapet.

Jens Lægreid dropper studentarrangementer på 8. mars: Feirer med Olav Thon

Alternativet

Hertzberg mener man heller burde øke makten til studentrepresentantene som sitter i de ulike styrene rundt omkring på UiO som fakultetene og universitetet kan henvende seg til i saker som vedrører studentene.

–⁠ Det er viktig at studentene blir hørt, det blir de ikke i dag. Studentparlamentet vet ikke hva de står for og hva de vedtar, sier Hertzberg og viser til saken om akademisk boikott av Israel hvor Studentparlamentet gikk tilbake på eget vedtak.

–⁠ Hva skulle pengene bevilget til studentparlamentet gått til istedenfor?

–⁠ Det er mange ting de pengene kunne gått til, for eksempel studentboliger, stipender, eller subsidiert kaffe.

Venstrealliansen etter Studentparlamentets helomvending: Skjerp dere SP

–⁠ Betaler for egen pizza

Det er en kjent sak at Studentparlamentet har slitt med svært lav oppslutning i valgene sine. Ved forrige valg deltok kun 17,6 prosent av studentene ved UiO.

–⁠ Jeg tror også at vi kan øke den generelle oppslutningen rundt valget ved å mobilisere de studentene som ikke bryr seg i dag, som er over 80 prosent, sier Hertzberg og legger til at listen vil jobbe for sine andre saker om de ikke får lagt ned Studentparlamentet.

–⁠ Er det ikke en fare for at dere blir en del av spillet?

–⁠ Jeg kommer aldri til å ta imot en eneste krone fra Studentparlamentet i godtgjørelse, og jeg kommer til å betale for min egen pizza.