Arkivfoto: Øyvind Aukrust

Nå beklager Svein Stølen

Unnskyldningen er sendt til alle ansatte ved Universitetet i Oslo.

– På vegne av Universitetet i Oslo beklager vi på det sterkeste at ansatte ved UiO har opplevd rasistisk eller seksuell trakassering.

Slik starter brevet som rektor Svein Stølen og universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe har sendt til alle ansatte ved universitetet.

De siste dagene har det stormet rundt rektoren etter at Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) konkluderte med at UiO hadde brutt diskrimineringsloven. Dette skjedde etter at Nyojah Rogers Ali Adam, som opplevde flere år med grov rasisme i Eiendomsavdelingen, klagde til LDO.

Nå står Adam frem: – Jeg gruer meg veldig til å komme tilbake på jobb

Tilbake: Adam har vært sykmeldt siden i sommer. I neste uke skal han tilbake på jobb.

Flere har reagert på hvordan Stølen har håndtert situasjonen og har etterlyst en unnskyldning fra rektoren. Nå har den altså kommet.

– Vi er svært lei oss for at ansatte ved UiO har opplevd trakassering. Vi beklager også at UiO ikke i tilstrekkelig grad har tatt grep for å stoppe dette, skriver Stølen og Bjørneboe.

Stølen intervjuet av Universitas: Nekter å svare på hvorfor ingen fikk sparken

Videre oppfordrer brevet de ansatte til å si ifra om de opplever noen form for trakassering.

– Alle ledere, i hele organisasjonen, har ansvar for å sikre et godt arbeidsmiljø. Fra universitetsledelsen vil vi formidle svært tydelig at det er et lederansvar å umiddelbart handle dersom det oppstår situasjoner hvor noen opplever trakassering ved UiO.