Kuldesjokk: Slik så det ut i fjor da vinteren inntok Blindern. Foto: Adrian Nielsen.
Kuldesjokk: Slik så det ut i fjor da vinteren inntok Blindern. Foto: Adrian Nielsen.

BRRRR! Nå kommer snøen til Blindern

I morgen kan det være lurt å finne frem stillongsen fra bakerst i skapet.

Har du sagt til lesesal-crushet ditt at du er et friluftsmenneske?

I morgen kan du bevise det. Om vi skal tro statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl kan du nemlig dra på deg skiene og ankomme lesesalen med roser i kinnene. Snøen kommer til Blindern og Oslo!

Rekordvinter: Så kaldt har det ikke vært på 24 år

–⁠ Det som er litt funky er at første snøfall statistisk kommer 14. november. Og det er spot on fordi det er i morgen! Det har vært kaldt og klart et par dager nå, men nå kommer det en front fra vest og det drar seg gjennom østlandsområdet. Snøen vil komme rundt tidlig lunsjtider om formiddagen, sier Løvdahl.

Interessert i vær? Slik var det da sommeren inntok Blindern

Gleden, eventuelt sorgen, blir kortvarig. Utover dagen vil snøen gå over til regn før det blir sol på ettermiddagen. Derfor vil ikke skiføret holde seg spesielt godt.

–⁠ Du kan fint ta skiene fatt, men du kan jo gå på ski i juni også. Litt dårlig glid blir det nok i morgen. Fortsatt vil det være glatt på veiene, og når du da får snø og regn oppå det, så kan det bli ganske guffent, sier Løvdahl lattermildt.

Statsmeteorologen anbefaler utenlandsstudenter å ta turen opp på Tryvann der forholdene skal være utmerket.

Er det på tide å finne frem vinterskoene?

–⁠ Njæ, men du burde droppe de hvite conversene og tøyskoene dine. I morgen vil du risikere at de kan få en litt annen farge.