Fornøyd: Rune Keisuke Kosaka sier valgprosessen har vært tidkrevende, men at han er fornøyd med utfallet. – Om vi får universitetsstatus, blir det viktig å sette et studentpreg på dette. Foto: arkiv/Alf Simensen
Fornøyd: Rune Keisuke Kosaka sier valgprosessen har vært tidkrevende, men at han er fornøyd med utfallet. –⁠ Om vi får universitetsstatus, blir det viktig å sette et studentpreg på dette. Foto: arkiv/Alf Simensen

Dette er det nye student­par­la­mentet: –⁠ Det er uvanlig ferskt

Ved studentparlamentsvalget på HiOA benyttet 12.2 prosent av studentmassen stemmeretten. –⁠ Det er vanskelig å få studenter til å stille, sier SP-leder Rune Keisuke Kosaka.

–⁠ Det er veldig mange nye, og vi må nok drive en del opplæring. Det er et uvanlig ferskt studentparlament. Mitt inntrykk er at få stilte videre, sier Rune Keisuke Kosaka, leder for studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

De nyvalgte studentrepresentantene tiltrer på nyåret, og sitter et år. I motsetning til Universitetet i Oslo stiller man ikke politiske lister, men heller lister fra hvert institutt.

Husker du? Kosakas plan for HiOA

Se til Bergen

Årets valgoppslutning var av den lave sorten. 12.2 prosent av studentmassen ved HiOA benyttet i år stemmeretten. Selv om det er en økning på to prosentpoeng fra i fjor, er ikke Kosaka fornøyd.

–⁠ Man kan jo ikke være strålende fornøyd med så lav valgdeltakelse, men vi må samtidig være greit fornøyd med at tallet tross alt har gått opp. Det er ganske vanskelig å få folk til å stemme, sier han.

Kosaka mener det i denne sammenheng er hensiktsmessig å se til Universitetet i Bergen, som har klart å skape engasjement rundt studentpolitikken.

–⁠ Jeg vet ikke hvorfor, men de er flinke i Bergen. Man må jobbe målrettet med det hvert eneste år, øke bevisstheten og formidle når vi får gjennomslag.

–⁠ Må dere knekke «bergenskoden»?

–⁠ Vi må i alle fall gjøre noe for å øke engasjementet, sier Kosaka.

Opprivende konflikt: Studentparlamentet ved HiOA stemte for mistillitsforslaget mot William Sæbø

Dette er det nye studentparlamentet

Fakultet for lærarutdanning og internasjonale studium (LUI):

Rolf Martin Aspenes

Frida Lovisa Blom

Julie Olivia Glesaaen

Lena Larsen

Kaja Sofie Toresdatter Lorentzen

Anneken Skaara

Marius Toresen

Eskil Uggen

Fakultet for helsefag (HF)

Ivo Aigars

Adrian Basing

Bjørn Harald Hegreberg Garborg

Vilde Henningsgård

Fredrik Hirre

Ellen Kittelsen

Anna Matilda Kirsebom Lanto

Camilla Hollerud Steinhovden

Fakultet for samfunnsvitenskap (SAM)

Caroline Cao

Tord Gunnar Fjeld

Snorre Klanderud

Mia Lindbäck

Adam Daniel Malik

Kamilla Østebø

Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD)

Alexander Berglind

Joel Gianni

Egle Juodziukynaite

Lars Jæger

Ole Marius Svendsen