Nyvalgt student­leder på NIH gir deg sitt beste biljard­tips

«Biljardmannen» Olav Skrudland ønsker å knytte studentene tettere til arbeidslivet. I tillegg gir han deg sitt beste biljard-tips.

–⁠ Jeg satt som nestleder i fjor og da var det veldig naturlig meg å tre inn i denne rollen som leder i år. Jeg tror det blir et spennende og lærerikt år, sier Olav Skrudland til Universitas.

Forrige studentleder på NIH: Min fascinasjon for gummibåter er stor

Planene klare

Allerede nå har den nyvalgte lederen på Norges Idrettshøgskole en klar plan for det kommende året.

–⁠ I fjor lagde vi en kvalitetsmelding om studiene på NIH. Den legger opp til at studentene kan være mer involverte i utformingen av studiet sitt. Dette arbeidet skal jeg videreføre.

I tillegg ønsker Skrudland å jobbe for et tettere samarbeid med arbeidslivet.

–⁠ Det er viktig at studentene på NIH kommer i kontakt med mulige arbeidsgivere og får muligheten til å komme ut i praksis, sier han og legger til:

–⁠ Det første vi skal gjøre er å lage en god handlingsplan for hva vi skal satse på. Vi skal sette gode mål som oppnåelige, og følge dem opp slik at studenten blir hørt.

Tar over etter forskningsskandale

Skrudland tar over vervet i en noe turbulent tid for idrettshøyskolen. Tirsdag forrige uke konkluderte Helsetilsynet med at to forskningsprosjekter på skolen var ulovlige. I forbindelse med prosjektene hadde blant annet friske toppidrettsutøvere fått astmamedisin.

Til Universitas uttalte direktøren for tilsynet at det var den «største forskningsskandalen på over ti år. Skrudland mener at dette ikke påvirker stemning på skolen i noe særlig grad, men at det likevel har gjort et inntrykk.

–⁠ Det jeg kan si er at det har gjort studentene mer bevisste på forskningsetikk, sier han

Var det bra for skolen at dette kom opp i mediene?

–⁠ Det vil jeg ikke kommentere.

Rektor på NIH: Det blir ingen revolusjon

Spesiell sport

Skrudland er ikke som alle andre studenter på idrettshøyskolen. Han har nemlig drevet mye med biljard.

–⁠ Jeg tror jeg er den første studenten på NIH med bakgrunn i biljard. Selv om det har blitt mindre tid til å spille er jeg fortsatt engasjert og sitter i forbundsstyret til Norges biljardforbund, sier Skrudland.

Har du lest? Nesten pallplass for NIH i prestisjefull kåring

Han er krystallklar på hvor det er best å slå baller i Oslo.

–⁠ Jeg anbefaler Oslo biljardsenter på Ensjø. Det er Norges største, og folkene der er veldig hyggelige.

Noe som ikke er å anbefale, ifølge Skrudland selv, er å bli vitne til studentlederens sangstemme. Det fikk nemlig noen av hans venner erfare nylig.

–⁠ Jeg er helt tonedøv. For en stund tilbake tok jeg karaokebuss med noen venner. Jeg forsøkte meg på en trall og synes egentlig det gikk veldig bra. Vennene mine gledet seg vel mest til jeg skulle slutte, ler han.