Gleder seg: Faddersjefene (f.v.) Clara Bergene (UiO), Brede Rimer Bjerke (Fadderullan/BI), og Olivier Mukuta (HiOA) gleder seg til Studentslippet. Det gjør også styreleder i SiO, Gabrielle Legrand Gjerdset (foran). Foto: SiO.
Gleder seg: Faddersjefene (f.v.) Clara Bergene (UiO), Brede Rimer Bjerke (Fadderullan/BI), og Olivier Mukuta (HiOA) gleder seg til Studentslippet. Det gjør også styreleder i SiO, Gabrielle Legrand Gjerdset (foran). Foto: SiO.

Spanderer «bli-kjent-med-byen-dag» på Oslos studenter

Vil du bli kjent med studentbyen Oslo, bør du bli med på Studentslippet i morgen.

–⁠ Det er behov for at studentene i Oslo blir kjent med byen sin. Vi har samla masse tilbud under en paraply, så nye studenter kan bli kjent med studentlivet og kulturlivet, sier Gabrielle Legrand Gjerdset, leder i Studentsamskipnaden i Oslos hovedstyre.

Sammen med Universitetet i Oslo, BI, Høgskolen i Oslo og Akershus og Oslo kommune, arrangerer SiO Studentslippet, en «bli-kjent-med-byen-dag» for Oslos studenter. Studentslippet er gratis, og studentene får utdelt armbånd som gir tilgang til kulturattraksjoner som Popsenteret, Teknisk museum og Cinemateket.

Få studenter bruker Oslos kulturtilbud ofte, 60 prosent av studentene deltar ikke på sosiale arrangementer på campus og de fleste har mest venner fra før studietida. Likevel har Gjerdset klokkertro på Oslo som studentby.

På jakt etter kjærligheten?: Caroline og Mathias møttes på togafest, nå er de gift

Ikke Trondheim

–⁠ Oslo er en super studenthovedstad. Campusundersøkelsen viser at storbykvalitetene som gjør at studenter vil studere i Oslo, som kulturliv, uteliv og å kunne veksle mellom studenthverdag og annen hverdag. Det er en kvalitet det er viktig å dyrke.

Stadig gjentas det at Oslo er en dårlig studentby sammenlignet med andre byer.

–⁠ Oslo er ikke Trondheim, og skal ikke være Trondheim. Det er hovedstaden. Oslo er en kjempebra studentby! sier Gjerdset.

Faddergruppe innfører hookeforbud: –⁠ Det har oppstått ubehagelige situasjoner

På Studentslippet kan du bli med på både gåtur og båtur, eller bli guidet som en livsnyter, utelivsløve, politikerspire eller SKAM-fan. SiO-lederen vet hva hun ville valgt hvis hun var ny student.

–⁠ Jeg er jo historiestudent, så jeg ville fått med meg tyskerbunkersen under Oslo Handelsgymnasium. Ellers er jeg glad i quiz, så jeg hadde dratt på Universitas sin quiz på Kulturhuset, sier Gjerdset.

Bekymret for å komme deg hjem?: Ruter utvider rutene i fadderuka

Nye opplevelser

I tillegg til kulturtilbud får alle studenter som deltar på Studentslippet 20 prosent rabatt på restauranter som Rice Bolle, Tijuana, New Dehli og Focacceria.

–⁠ Jeg håper alle får opplevd noe nytt som de ikke visste at fantes, blir bedre kjent faddergruppa si og skjønner at du kan finne på masse året rundt i Oslo.