SKAM + AKADEMIA = SANT: Fra og med høsten kan pensumtrøtte studenter oppdatere tv-seriens nettsider med god samvittighet. Iman Meskini (bildet) spiller Sana i Skam og studerer ved Universitetet i Oslo. Arkivfoto: Håkon Benjaminsen

Universitetet i Oslo får «Skam»-fag

Skam inntar akademia. Til høsten tilbyr medievitenskap et fag om digital historiefortelling med den populære TV-serien som case.

Først kom Bob Dylan, så kom Tupac, nå skal det også undervises i tv-serien Skam på Universitetet i Oslo.

Institutt for medievitenskap skal nemlig opprette et emne i digital historiefortelling med Skam som case fra og med høsten 2017, skriver Uniforum.

Postdoktor Gry Cecilie Rustad står bak opprettelsen av emne og forteller til avisa at populærkultur av og for kvinner vanligvis ikke skaper så mye oppmerksomhet.

– Nå har det jo tatt helt av, så alle vil gjøre noe på Skam. Det er veldig rart, for jeg begynte å forske på Skam før det ble populært, sier hun til universitetets nettavis.

Emnet skal mest sannsynlig tilbys til alle bachelor- og masterstudenter ved medievitenskap, men som alle andre forelesninger ved universitetet kan hvem som helst slippe inn.

– Det er bare å dukke opp, men jeg kan ikke garantere plass, sier emneansvarlig Rustad.

«Skam»-Iman snakker ut om troen: – Jeg følte meg annerledes

PS. Påmeldingen til emnet starter 1. juni.