Tidligere formann: Etter at Knutsen trakk seg måtte han svare for flere økonomiske uregelmessigheter på ett åpent møte. Arkivfoto: Adrian Nielsen
Tidligere formann: Etter at Knutsen trakk seg måtte han svare for flere økonomiske uregelmessigheter på ett åpent møte. Arkivfoto: Adrian Nielsen

Krever 70.000 kroner fra avgått formann

Markus Knutsen må tilbakebetale 70.000 kroner til Det Norske Studentersamfund (DNS) med mindre han tar saken til retten.

Etter at Markus Knutsen trakk seg som formann ved DNS i slutten av august, har han vært i langvarig konflikt med det nye styret i organisasjonen.

Knutsens avgang skjedde kort tid etter at daglig leder i DNS hadde funnet en rekke økonomiske uregelmessigheter i organisasjonens økonomi.

Bakgrunn: Mistenker flere økonomiske feil

Feilene gjaldt manglende kvitteringer og utbetaling av styrehonorarer som ikke virket å følge budsjettets utbetalingsplan.

De økonomiske uregelmessighetene skal ikke ha vært grunnen til at den tidligere lederen trakk seg. Han måtte likevel svare for feilene i et åpent medlemsmøte på Chateau Neuf.

Da bedyret han at de økonomiske uregelmessighetene bare var «slurv» som kom til å bli ordnet opp i. Ifølge styret på DNS har ikke dette blitt gjort. De valgte derfor å bringe saken inn for forliksrådet der de krevde å få tilbakebetalt 70.000 kroner.

Les mer: Derfor trakk Markus Knutsen seg som leder

– Summen består av to styrehonorarer, manglende kvitteringer på diverse utgifter, i tillegg til at han har overført penger til seg selv etter at han gikk av som formann, sier nåværende leder av DNS, Trygve Bernhardt Moen Haaland, til Universitas.

Siden Knutsen ikke møtte opp der la forliksrådet DNS’ forklaring til grunn og slo fast i en såkalt «fraværsdom» at den tidligere formannen må betale tilbake pengene.

Knutsen har dermed to valg: enten betale tilbake summen eller ta saken videre til tingretten.

Universitas har vært i kontakt med Markus Knutsen. Han ønsker ikke å kommentere saken.