Fornøyd, men ikke selvtilfreds: Rektor Ole Petter Ottersen mener det å bli selvtilfreds er livsfarlig i rollen som akademiker.

Dette er arbeidsgiverne mest misfornøyd med

Lederskapegenskaper og evnen til å beherske fremmedspråk er arbeidsgiverne minst fornøyd med, viser ny undersøkelse.

– Arbeidsgiverne er generelt fornøyde – men det skulle jo bare mangle, smiler Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo (UiO).

Onsdag formiddag la NIFU-forsker Ingvild Reymert frem en fersk arbeidsgiverundersøkelse på Universitetet i Oslo. Den viser at arbeidsgivere stort sett er fornøyde med nyutdannede UiO-studenters ferdigheter.

Både evnen til å tilegne seg ny kunnskap, kunne jobbe selvstendig, og til å jobbe i team er ferdigheter arbeidsgiverne setter høyt og som de er mest fornøyd med. Rektor Ottersen vil likevel ikke si seg 100 prosent fornøyd.

– Det er livsfarlig å være selvtilfreds. Det er det verste du kan være som akademiker. Never even think about it, sier han til Universitas

Mer om undersøkelsen: Arbeidsgivere bryr seg lite om gode karakterer

Nyutdannedes lederegenskaper og evnen til å beherske fremmedspråk er derimot arbeidsgiverne minst fornøyd med. Ifølge undersøkelsen trenger ikke dette å bety at egenskapene er så dårlige, men at de ikke er særlig relevante i mange virksomheter.

Les også: Jobbsøkere med mastergrader er mest ettertraktede

Mer fornøyd med tannleger enn leger

Vurderingen av ansattes ferdigheter varierer fra fagområde til fagområde. Humanister skårer høyt på å jobbe selvstendig, men lavere på skriftlig formidlingsevne.

Odontologene skårer bedre enn medisinerne på nesten alle områder utenom evnen til å jobbe selvstendig.

Les mer:- Medisinstudenter utdannes til arroganse

Realistene er de som derimot skårer svakest på skriftlig og muntlig formidlingsevne.