Stemmeskjema: Hva bør Kaja Storrøsten fylle ut på disse skjemaene? Arkivfoto: Dorthe Karlsen

Hjelp Universitas-Kaja å stemme i det amerikanske valget

Kaja fikk i en alder av 26 vite at hun er amerikaner. Nå drar hun til USA og trenger din hjelp for å vite hvem hun skal stemme på.

Hvilken kandidat mener du Kaja bør gi sin stemme?
Donald Trump (Republican Party)
Hillary Clinton (Democratic Party)
Gary Johnson (Libertarian Party)
Jill Stein (Green Party)
Darrell Castle (Constitution Party)
Princess Khadijah Jacob-Fambro (Independent)
Poll Maker

Den 4. oktober sto Kaja Storrøsten i skranken på den amerikanske ambassaden. Hun skulle søke journalistvisum for å dekke valget i USA for Universitas. Men Kaja trengte ikke visum. Hun var allerede amerikansk statsborger

– Det første jeg tenkte var at dette må jeg si til Mattis (fotograf i Universitas red.anm.). Jeg er amerikaner! Om jeg hadde visst dette før hadde jeg kanskje flyttet til New York litt tidligere, forteller Kaja om sin opplevelse på ambassaden.

Makt

Nå trenger den nyfødte amerikaneren din hjelp. Hvem skal hun stemme på i det amerikanske presidentvalget?

«Nå som Bernie Sanders ikke er aktuell, er det ikke enkelt. Trump eller Hillary – eller de mange andre kandidatene som aldri får være med i debattene, blant annet Gary Johnson eller Jill Stein? Eller hva med de som er stemt på i under enn fem stater, Princess Khadijah Fambro? Kanskje de trenger min sympatistemme?», skriver Kaja i en kommentar om hvordan hun ble amerikansk.

Valget er vanskelig. Skal Kaja stemme på Trump, Hillary, Stein, Johnson eller en helt annen? Valget er ditt, og du bestemmer ved å stemme på pollen ved siden av denne saken.

Arveløs

Kaja er helt trygg på å legge makten i Universitas-leserens hender, og mener at de er kompetente.

Er de mer kompetente enn deg?

– Noen, men ikke alle. Spesielt de som har studert samfunnsvitenskap er mer kompetente enn meg, sier Kaja

Kajas stemme ligger altså i dine hender, kjære Universitas-leser. Du kan gjøre en reel innvirkning på det amerikanske valget. Men vær varsom, for som moren til Kaja skriver på Facebook: «Stemmer du Trump, så blir du arveløs ...»

Nytt pass: Kaja Storrøsten skulle bare søke om journalistvisum, men endte opp med et amerikansk pass da hun skulle dra til USA for å dekke valget. Foto: Privat