Erfaren leder: Marianne Andenæs har lang erfaring i studentpolitikken. Arkivfoto: Amanda O. Berg

Andenæs er ny NSO-leder

Marianne Andenæs tar over som leder for Norsk studentorganisasjon etter Therese Eia Lerøen.

Marianne Andenæs var på forhånd innstilt som lederkandidat av Norsk studentorganisasjons (NSO) valgkomité. Lørdag formiddag kunne hun smykke seg med tittelen som lederen av NSO.

– Jeg tror vi finner de beste løsningene i felleskap. Jeg vil være en leder som gir rom, tillitt og ansvar til arbeidsutvalget og organisasjonen, sa hun i sin valgtale.

Hun mener at dette vil danne et godt grunnlag for engasjement. Som leder ønsker hun å være en som ser den enkelte og sette laget først. En som ikke er redd for å stå i stormen for studentenes sak.

Kampen om Norges mektigste studentverv stod mellom tre personer: Andenæs, Bjørn Dinesen og Ingrid Moe Albrigtsen. Sistnevnte var også innstilt som lederkandidat av NSOs valgkomité. Denne gangen måtte hun se seg slått av Andenæs.

Vervveteranen Andenæs har tidligere vært leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, men har også vært medlem av sentralstyret i NSO, samt representant i landsstyret. Hun har nå arbeidet med sin masteroppgave i statsvitenskap. Bak seg har hun bachelorer i statsvitenskap og latinamerikanske studier.

Les mer om Marianne Andenæs: Uten NSOs engasjement ville vi aldri fått løftet 11 måneder studiestøtte