Erfaren leder: Marianne Andenæs har lang erfaring i studentpolitikken. Arkivfoto: Amanda O. Berg
Erfaren leder: Marianne Andenæs har lang erfaring i studentpolitikken. Arkivfoto: Amanda O. Berg

Andenæs er ny NSO-leder

Marianne Andenæs tar over som leder for Norsk studentorganisasjon etter Therese Eia Lerøen.

Marianne Andenæs var på forhånd innstilt som lederkandidat av Norsk studentorganisasjons (NSO) valgkomité. Lørdag formiddag kunne hun smykke seg med tittelen som lederen av NSO. Hun tiltrer stillingen 1. juli.

– Det er en ære å få stå i front for studentene i Norge. Vi skal sammen med tillitsvalgte over hele landet sørge for at verken regjeringen eller de andre partiene slipper unna med tomme ord, sier hun.

Målet hennes er at studentøkonomi og kvalitet på utdanning skal gjennomsyre både partiprogrammer og statsbudsjett det kommende året.

– Det skal være vanskelig å si nei til studentbevegelsen, sier hun.

Vil gi tillit og ansvar

– Jeg tror vi finner de beste løsningene i felleskap. Jeg vil være en leder som gir rom, tillitt og ansvar til arbeidsutvalget og organisasjonen, sa hun i sin valgtale på NSOs landsmøte på fredag.

Hun mener at dette vil danne et godt grunnlag for engasjement. Som leder ønsker hun å være en som ser den enkelte og som setter laget først. En som ikke er redd for å stå i stormen for studentenes sak.

Valgkomiteen i NSO har beskrevet Andenæs som en inkluderende leder:

– Hun ser menneskene rundt seg, og evner å lede gjennom andre. Marianne vil bli en leder som kommer til å prioritere de vanskelige sakene, og skyr ikke unna store utfordringer.

Fikk du med deg? NSO-leder spår store uenigheter på årets landsmøte

Tøff valgkamp

Kampen om Norges mektigste studentverv stod mellom tre personer: Andenæs, Bjørn Dinesen og Ingrid Moe Albrigtsen. Sistnevnte var også innstilt som lederkandidat av NSOs valgkomité. Denne gangen måtte hun se seg slått av Andenæs.

Vervveteranen Andenæs har tidligere vært leder for Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo, men har også vært medlem av sentralstyret i NSO, samt representant i landsstyret. Hun har nå arbeidet med sin masteroppgave i statsvitenskap. Bak seg har hun bachelorer i statsvitenskap og latinamerikanske studier.

Les mer om Marianne Andenæs: – Uten NSO ville vi aldri fått 11 måneder studiestøtte

Nytt arbeidsutvalg

Det nye arbeidsutvalget som skal lede NSO fra sommeren av er:

Leder: Marianne Knutsdotter Andenæs

Nestleder: Pål Adrian Ryen

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: Madeleine Sjøbrend

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: Amund Thomassen

Velferds‐ og likestillingsansvarlig: Øystein Parelius

Internasjonalt ansvarlig: Christine Adriane Svendsrud