Lerøen ny NSO-leder

Therese Eia Lerøen tar over som leder for Norsk studentorganisasjon etter Anders Kvernmo Langset.

Therese Eia Lerøen fra Høgskolen i Oslo og Akershus, som på forhånd var innstilt av Norsk studentorganisasjons (NSO) valgkomité, ble lørdag valgt til ny NSO-leder. Landsmøtet valgte Lerøen framfor Tommy Aarethun fra Universitetet i Bergen.

Lerøen har siden juli 2014 vært fagpolitisk ansvarlig i NSO, og kjenner organisasjonen fra innsiden. Hun mener erfaring internt i NSO styrker henne som lederkandidat.

– Jeg har sittet ett år på fulltid i Arbeidsutvalget, og fire år totalt i NSO. Derfor har jeg god kjennskap til organisasjonen sentralt. Jeg har dessuten nær kontakt med mange av NSOs samarbeidspartnerne, sa hun til Unviersitas tidligere i uken.

Med seg på laget får hun Synne Grønvold som nestleder, Jørgen Ringen Andersen som velferds‐ og likestillingsansvarlig, Helge Schwitters som internasjonalt ansvarlig og Tine Borg og Susann Strømsvåg som ffagpolitisk ansvarlige.

• Les også:

Valg i Norsk studentorganisasjon: Lerøen mot Aarethun

En offensiv studentorganisasjon

Studentpolitikere får språkslakt

Universitas1' baksideintervju: En first time for alt

Leder: Neppe din studentleder

NSO har siden 2010 bare hatt én kvinnelig leder før Lesøren. Hun mener det er viktig å forhindre at NSO blir sett på som en «gutteklubb».

– Jeg mener det er viktig at NSO ikke fremstår som en organisasjon drevet av menn, sa Lerøen denne uken.

Den påtroppende NSO-lederen synes det viktigste for NSO bør være å diskutere studentenes hverdag.

– Jeg har en stor ambisjon om at vi skal snakke om tingene som studenter møter hver dag. Det innebærer undervisnings- og vurderingsformer, tilgang til høyere utdanning, utformingen av læringsarealer, og hvordan institusjonene legger til rette for å imøtekomme studentenes forventninger til studiene, forteller Lerøen.