Protesterer: 15 studenter ved University of the arts London har fått forbud mot noensinne å demonstrere på univeristetes campus, etter at de og flere har okkupert deler av et universitetsbygg. Foto: SUARTS/Flickr

– Går mot vår fundamentale rett til å protestere

University of the arts London trakk egne studenter for retten, etter nesten én måned med okkupasjon.

Studenter ved University of the arts London (UAL) har siden 19. mars okkupert deler av universitetet fordi 580 studieplasser vil forsvinne når universitetet velger å droppe grunnkurs i kunst og design, et forberedelseskurs for nye kunst- og design studenter. Denne uken trakk UAL flere av studentene for retten.

Les også: Fjernet Amsterdam-okkupanter med politimakt

15 personer, inkludert syv tillitsvalgte i UALs studentunion, fikk tirsdag en kjennelse om midlertidig forføyning etter okkupasjonen, og har fått forbud mot noensinne å demonstrere på universitetsområdet igjen.

– Dette går mot vår fundamentale rett til å protestere, sier Shelly Asquith, leder av studentunionen ved UAL, til The Guardian.

• Les også: [London-studenter kjemper for gratis utdanning:

Okkuperer prestisjetungt økonomiuniversitet](http://oldwww.universitas.no/nett/60420/okkuperer-prestisjetungt-okonomiuniversitet/)*

I tre uker okkuperte studentene Central Saint Martins, en del av UAL, i protest mot kuttet i grunnutdanningen. Rundt 80 studenter har sovet i bygningen siden okkupasjonen startet den 19.mars.

Studentene mener UAL prioriterer feil og føler seg lite respektert når de får en kjennelse mot seg fordi de kjemper for noe de mener er viktig for den fremtidige utdanningen innen kunst og design.

Les også: Nederlandske studenter vil nyttetenkningen til livs: Okkuperer universitetet

– Etter nesten fire uker med forsøk på forhandlinger, var rettslige skritt den absolutt siste utveien og vårt eneste gjenstående altertnativ for å beskytte interessene til majoriteten av våre studenter og ansatte, sier en talsmann for UAL til London Evening Standard.