IS-støtte: I én time lå denne meldingen ute på nettsidene til den studentrevne filmfestivalen Den norske dokumentarfilmfestivalen. Foto: Skjermdump fra dokfilm.no.

IS-sympatisører hacket studentfestival

Tirsdag kveld ble folk som forsøkte å gå inn på nettsidene til den studentdrevne filmfestivalen Dokfilm møtt med et budskap om at alle som motsetter seg IS vil ende på kirkegården.

«I am Muslim & I love jihad I love isis<3>».

Det var beskjeden som tirsdag kveld møtte de som forsøkte å komme seg inn på nettsiden dokfilm.no.

Les også: Universitetsrankingbyrå ble hacket av radikale islamister: – Kunne også skjedd ved UiO

Den studentdrevne filmfestivalen Den norske dokumentarfilmfestivalen (Dokfilm) i Volda måtte i én time se at støtteerklæringen til IS lå ute på deres side.

Les også: Når TV2 og NRK er på jakt etter nye dokumentarfilmer, drar de til Volda

– Dette er et alvorlig og skremmende angrep på Dokfilm sin nettside. IS skaper frykt, og når de trenger seg inn på nettsida til en liten festival i ei bygd i Norge, er det klart det er overraskende og ekkelt, forteller Guro Sollie Hansebakken, leder for Dokfilm i en pressemelding.

Nettsiden ble også angrepet tidligere denne uken. De oppdaterte derfor siden sin, men rakk ikke å oppdatere alle sikkerhetstiltakene. Hansebakken tror det er grunnen til at IS-sympatisørene greide å ta kontroll over siden tirsdag kveld.

– Vi kommer til å rådføre oss med politiet om hva vi bør gjøre videre. Om det er sammenheng mellom dette angrepet og det vi hadde tidligere denne uka, vet vi ikke, forteller lederen.

Hansebakken tror ikke det er noen spesiell grunn til at akkurat de ble hacket, men at de ble offer for en gruppe som har angrepet mange nettsider.