Rektoren: Høgskolestyret ønsker seg Curt Rice (52) som HiOAs nye sjef. Arkivfoto: Hans Dalane-Hval

Curt Rice blir Høgskolens nye rektor

UiT-professoren tar over etter Kari Toverud Jensen.

Tirsdag bestemte høgskolestyret ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) hvem de vil ansatte som ny rektor. Valget falt på Curt Rice (52). Det bekrefter HiOA på sine nettsider.

Amerikaneren har bodd i Norge siden 1993. Som professor i lingvistikk ved Universitetet i Tromsø (UiT), var han den eneste eksterne søkeren av de tre gjenværende kandidatene. Tidligere har Rice vært prorektor ved UiT og leder for Senter for fremragende forskning i teoretisk lingvistikk. Han har tidligere begrunnet hvorfor han ønsker å elde HiOA på følgende måte:

– HiOA er en av de største institusjonene i Norge innen høyere utdanning. Den har interessante utfordringer som virker spennende å jobbe med.

Rice vil begynne i jobben som rektor 1. august i år.

– En dyktig leder

Lederen for Studentparlamentet ved HiOA, Tord Øverland, er godt fornøyd med valget av Rice som rektor.

– Curt Rice er en veldig dyktig leder. Han har vist en god tilnærming til ledelse i høyere utdanning og har en veldig god forståelse av sektoren, mener han.

– Gjennom denne prosessen har jeg blitt kjent med noen vanvittig dyktige ledere i akademia, og det har vært et vanskelig valg. Men jeg er veldig fornøyd med valget, sier Øverland, som satt i instillingsrådet som anbefalte styret å ansatte Rice.

Vil ha en mer synlig høgskole

Øverland mener at en av de viktigste oppgavene Rice vil få i starten, er å posisjonere Høgskolen på en tydeligere og klarere måte.

– Alle skal vite at det er HiOA du kommer til når du skal vite noe om profesjonsnære utdanninger. Vi har bygget organisasjonen i fire år, og nå har vi rommet til å gjøre det, sier Øverland.

Studentlederen håper også at Rice vil gjøre HiOA mer synlige i offentligheten, og at framover spiller en viktigere rolle i debatten om høyere utdanning.

• Les flere saker om valget av ny rektor her:

Les også: En av disse blir rektor på HiOA

Les også: Disse vil bli HiOA-rektor

Les også: Er dette Høgskolens nye rektor?

Les også: HiOA-rektor Toverud Jensen: Ferdig i 2015