En av disse blir rektor på HiOA

Prosessen med å finne Høgskolen i Oslo og Akershus’ (HiOA) neste rektor, går mot slutten. Nå gjenstår det bare tre kandidater.

HiOAs nye rektor skal etter planen velges under et ekstraordinært møte i høgskolestyret 24. mars. Ifølge Khrono gjenstår det bare tre kandidater til stillingen. Nina Waaler, Morten Irgens og Curt Rice skal være de aktuelle navnene.

Ingen av kandidatene vil kommentere det forestående valget overfor Universitas, men de kunne allikevel bekrefte at de var innkalt til en ny runde i innstillingsrådet torsdag denne uka.

Hvem mener du bør bli rektor? Gi din stemme nederst i saken.

Les også: Disse vil bli HiOA-rektor

Innstillingsrådet skulle i utgangspunktet levere sin innstilling til styret innen 16. mars, men fikk tirsdag utsatt fristen til 18. mars.o

Curt Rice

Amerikanske Curt Rice (52) har bodd i Norge siden 1993. Som professor i lingvistikk ved Universitetet i Tromsø (UiT), er han den eneste eksterne søkeren av de tre gjenværende kandidatene. Tidligere har Rice vært prorektor ved UiT og leder for Senter for fremragende forskning i teoretisk lingvistikk. Han har tidligere begrunnet søknaden sin på følgende måte:

– HiOA er en av de største institusjonene i Norge innen høyere utdanning. Den har interessante utfordringer som virker spennende å jobbe med.

Nina Waaler

Foto: Maria Mår Johansen

Nina Waalar (54) er dekan og øverste leder ved Fakultetet for helsefag ved HiOA. Under rektorvalget i 2011 måtte hun, med 33,9 prosent av stemmene, se seg slått av nåværende rektor Kari Toverud Jensen. I år har Høgskolen gått bort fra ordningen med valgt rektor, og Waaler håper at det kan gjøre henne til HiOAs øverste leder de neste fire årene.

Morten Irgens

Den andre interne søkeren, Morten Irgens (54), kom til HiOA for bare fem måneder siden. Forskningsdirektøren har bodd 16 år i Canada, der han blant annet etablerte programvarefirmaet Actenum Corporation. Han har også vært dekan og viserektor for forskning ved Høgskolen i Gjøvik.

Hvem håper du blir ny rektor forHøgskolen i Oslo og Akershus?