Prøver igjen: Nina Waaler, dekan ved Fakultet for helsefag, har som eneste kvinnelige interne kandidat søkt på rektorstillingen. Arkivfoto: Skjalg Bøhmer Vold

Disse vil bli HiOA-rektor

13 kandidater har søkt på stillingen som ny rektor på HiOA.

24. mars skal det etter planen avgjøres hvem som blir ny rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). 13 kandidater har søkt på stillingen, skriver Khrono.

Tord Øverland, leder for Studentparalamentet ved HiOA, er en av representantene i Instillingsrådet som skal være med og bestemme. Han vil at den kommende rektoren skal prioritere studentene.

Les også: Er dette Høgskolens nye rektor?

– En rektor skal inkludere studentene, lytte til dem og sørge for at undervisning og oppfølging av studentene står i hovedfokus. Det er også viktig at organisasjonens ledelse legger til rette for at forskning og utvikling kommer studentene til gode, sier han og legger til at alle kandidatene oppfyller kriterene for å bli ny rektor.

Disse har søkt:

Den offentlige søkerlista inneholder disse kandidatene:

• Frode Eika Sandnes, prorektor for forskning ved HiOA

• Morten Irgens, forskningsdirektør ved HiOA

• Nina Waaler, dekan ved Fakultet for helsefag ved HiOA

• Curt Rice, professor ved Universitetet i Tromsø

• Ragnhild Solheim, forskningsdirektør ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

• Erlend Kvaal, professor i regnskap og revisjon ved handelshøyskolen BI

• Peter Wide, leder av Senter for teknologi og maritim ledelse ved Handelshøyskolen i Bodø

• Richard Brooks, advokat og leder av et advokatfirma i Toronto i Canada

• Lydia Evdoxiadi, flytteekspert med doktorgrad, adresse i Athen

• Salman Kahn, ansatt i konsulentselskapet Evry

• Eirik Lindberg, sivilingeniør

• Helene Nordstrøm, gymnaslærer og selvstendig næringsdrivende

• Den siste søkeren er en mann som har fått innvilget konfidensiell behandling.

Interne og eksterne søkere

De tre interne søkerne er prorektor for forskning Frode Eika Sandnes, forskningsdirektør Morten Irgens og dekan ved Fakultet for helsefag, Nina Waaler. De to ekstrene er professor Curt Rice ved Universitetet i Tromsø og forskningsdirektør Ragnhild Solheim ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), skriver Khrono.

Nina Waaler, som var en het kandidat til stillingen da nåværende rektor Kari Toverud Jensen ble valgt, ønsker ikke å kommentere sin søknad.

Curt Rice, professor ved UiT, er en av kandidatene som stiller til valg og forteller om bakgrunnen for søknaden på telefon.

– HioA er en av de største institusjonene i Norge innen høyere utdanning. Den har interessante utfordringer som virker spennende å jobbe med.

Han vil imidlertid ikke kommentere hvorfor han bør bli rektor og hva planene for lærestedet blir dersom han vinner valget.