STØRRE ANSVAR:Ministerposten for forskning og høyere utdanning forsvinner sammen med Tora Aasland. Kristin Halvorsen har nå alene ansvaret med å bestyre Kunnskapsdepartementet.

Tora ut, Kristin inn

Fra kl. 15 i dag får Kristin Halvorsen ansvaret for å bestyre hele Kunnskapsdepartementet. Tora Aasland gis avskjed i nåde.

Publisert Sist oppdatert

I statsråd i dag ble det offisielt: Tora Aasland forsvinner ut av regjeringen, og med henne forsvinner også en egen ministerpost for forskning og høyere utdanning.

Statsråd Kristin Halvorsen blir nå minister for hele Kunnskapsdepartementet, og med seg får hun tidligere statssekretær for Tora Aasland, Kyrre Lekve, som statssekretær i sin nye ministerpost.

Kyrre Lekve fikk avskjed i nåde som statssekretær for Tora Aaslund i samme statsråd som han fikk ny jobb som statssekretær for Kristin Halvorsen.

Kjempet for å beholde Aasland

Erik Solheim, som i dag ble avskjediget i nåde som miljø- og utviklingsminister, har de siste ukene arbeidet for at Tora Aasland skal fortsette i regjeringen.

– Jeg legger ikke skjul på at jeg har argumentert for at hun burde fortsette. Jeg tok denne diskusjonen allerede i forrige uke med Audun og partiledelsen når dette ble et tema, sier han til VG.

Han sier det er viktig å beholde statsråder som har nådd pensjonsalder, noe Aasland klarte med god margin med sine 70 fylte år.

– Dette er et viktig ledd i den foryngelsen av partiet som jeg lovte på landsmøtet, og det er en nødvendig foryngelse av regjeringen. De nye statsrådene vil bringe med seg ny energi og nye perspektiver, sier SV-leder, Audun Lysbakken til NTB.

Powered by Labrador CMS