Frederikke Piazza
Fra slutten av juni kan du nyte både øl og vin på et nytt serveringssted på Frederikkeplassen.
– Navnet på utestedet har vi ikke bestemt ennå. Det skal utlyses en navnekonkurranse, sier områdeleder i Studentkafeene Steinar Grønnerød.
– Hva er annerledes?
– Det skal være et sted som har en høyere prisprofil, med høyere pris på rettene.
– Høyere priser er vel ikke noe bra?
– Prisene vil bli gjenspeilet i høyere kvalitet på mat og drikke. På de andre studentkafeene streber vi etter å holde lavt prisnivå, og det innebærer at vi må lete etter andre typer råvarer.
– Så her får vi de lekreste retter?
– Ja, det skal på en måte være en restaurant hvor vi kan tilby enda flottere mat.
Trendy mat
– Hva slags mat, da?
– Mat som er trendy nå, alt fra wokretter og pastaretter til salater. Det blir en slags à la carte restaurant med åpent kjøkken.
– Blir det uteservering, eller?
– Ikke uteservering, men det er lov å ta med seg maten ut.
– Hvor langt utover Frederikkeplassen kan vi sitte?
– Det må vi se an. Rett utenfor veggen er det en handikapptrassé som ikke må blokkeres, så det er ennå ikke bestemt.
Ikke flatfyll
– Er det alkohol på gang?
– Det blir både øl og vin.
– Hva kommer halvliter\'n på, da?
– Det er ikke bestemt, men jeg kan ikke tenke meg at det blir noe dyrere enn puben.
– Du er ikke redd for flatfylla?
– Nei, jeg tror studentene er såpass seriøse nå at de neppe tar seg noen fyllefest midt på dagen. Dette skal være et stilig og koselig sted som ikke innbyr til flatfyll.
– Litt sånn Karl Johan?
– Ja det er det som var drømmen til forhenværende direktør i Studentkafeene Hans Juul-Mikkelsen, å lage et sted som tilsvarer det man finner på Karl Johan oppe på Blindern.