RYDDER FOR RUSBRUS: Butikksjef Rita Næss hos Bunnpris har satt av flere hyllemeter til rusbrus og cider.

Venter rusbrusrush

Bunnpris rydder plass for rusbrus i varehyllene. – Vi tror salget av rusbrus kan ta helt av her på Blindern, sier butikksjef i Bunnpris Rita Næss.

Publisert Sist oppdatert

Siden 1. januar har Bunnpris, sammen med andre norske dagligvarebutikker, hatt lov til å selge såkalt rusbrus til kunder over 18 år. Tidligere har spritbasert ferdigdrikk kun vært å få kjøpt på Vinmonopolet, men EØS-avtalen pålegger Norge å tillate butikksalg så lenge alkoholprosenten er under 4,7.

Dermed har rusbrus og alkoholsterk cider kommet i butikkene selv om stortingsflertallet er sterkt imot. Erfaringer fra andre land, blant annet Danmark, viser at ungdom drikker mer når tilgangen på rusbrus økes. Likevel er ikke butikksjef Næss bekymret for økt alkoholforbruk blant studentene.

– De fleste bytter bare ut øl med rusbrus, tror Næss, som forventer høyt salg når våren og eksamensfeiringen kommer.

Fortjenesten blir uansett god. Mens en halvlitersboks med Ringes-øl koster 22,50, koster en tilsvarende boks med cider 29,50. For flasker er de tilsvarende tallene 13,60 og 22,90. Salget av rusbrus på Vinmonopolet ble doblet i fjor, og rundet totalt 3 milllioner liter.

Powered by Labrador CMS