Fastfood til studentene
Studentkafeene AS ønsker å bygge kafé i Frederikkebygningen.
– Vi vil satse på middelhavsmat og fastfood, sier direktør i Studentkafeene Hans-Jul Mikkelsen.
Det er ennå usikkert om Universitetet vil bevilge penger til den nye kafeen. Direktør i Studentkafeene Hans-Jul Mikkelsen ser imidlertid lyst på muligheten for et nytt kaféprosjekt.
– Skissene er klare, og alle virker positive, sier han.
Dermed blir universitaslokalene trolig erstattet av stekeos og kaffebønner når redaksjonen flytter til C-blokken ved Eilert Sundts hus ved årsskiftet.
Promenade
Mikkelsen har sansen for det italienske kaféliv – Frederikkeplassen kan bli til «Piazza Frederikke», med caffe latte og pastaretter under en lun parasoll.
– Frederikkeplassen er en av de fineste plassene i Oslo. Derfor ønsker vi å sette noen av bordene utendørs, forteller Mikkelsen, og refererer til suksessen med uteserveringen utenfor UB.
– Lunsj i snøstorm og 20 minusgrader?
– Nei, om vinteren har vi tenkt til å sette noen av bordene inn i gangen. På den måten får vi en slags promenadegate i Frederikkebygningen, forklarer Mikkelsen.
Mindre fett
Han ønsker at Studentkafeene skal følge med i utviklingen av studentenes matvaner, og tror de scorer høyt på å servere middelhavsmat. I tillegg vil de satse på en egen avdeling med fastfood.
– Jeg tror at studentene ønsker å ta med seg maten, noe som er vanskelig i kantinene, sier Mikkelsen.
– Men pølser og hamburgere er jo ikke så sunt?
– Det er mindre fett i våre hamburgere enn i kjøttkakene til mor, mener Mikkelsen.