Annonse

MÅ KUTTE: Direktør Ann Elisabeth Wedø og rektor Kari Toverud Jensen må spare inn millionunderskudd ved Fakultetet for helsefag i årene som kommer. Bildet er tatt ved et styremøte tidligere i år.

Må kutte etter millionunderskudd

Helsefagene ved Høgskolen i Oslo og Akershus må kutte millioner av kroner etter at de pådro seg store underskudd i 2010 og 2011.

Det vil ikke bevilges ekstra penger til å dekke inn underskuddene. Ann Elisabeth Wedø, direktør ved HiOA

I fjor gikk Fakultet for helsefag ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) med 10,5 millioner kroner i underskudd. I tillegg kommer et underskudd på 6,6 millioner kroner fra året før. Dette utgjør til sammen 17,1 millioner kroner som fakultetet må spare inn i løpet av de neste fem årene.
– Underskuddene er opparbeidet ved avdeling for helsefag på det som tidligere var Høgskolen i Oslo (HiO), sier direktør ved HiOA, Ann Elisabeth Wedø.

Høgskoledirektøren kan ikke tydelig gjøre rede for hva underskuddene fra helsefagene har kommet av.
– Det er ulike faktorer som spiller inn, blant annet at det har vært lavere opptak og gjennomstrømming av studenter enn beregnet, og at disponeringen av ressursene har medført et høyere kostnadsnivå enn det den økonomiske rammen har gitt rom for, sier Wedø.

Ingen ekstra penger

– I løpet av våren legger vi en plan for hvordan HiOA skal dekke inn underskuddet i løpet av de neste fem årene, sier Wedø.

Det er helsefagene som har skylda for underskuddene, og som må ta regningen.

– De øvrige enhetene har en økonomi i balanse, så dette omfatter instituttene i «gamle» avdeling for helsefag ved HiO. Det vil ikke bevilges ekstra penger til å dekke inn underskuddene, sier Høgskoledirektøren.
– Hva vil innsparingene ha å si for studentene?
– Målsettingen er at undervisningen skal ha en kvalitet og et omfang som gir god kvalitet. Foreløpige analyser tyder på at vi ligger på riktig nivå i forhold til tid til undervisning, sier Wedø.

Åpne om underskudd

–Vi har lenge visst at fakultetet gikk med underskudd, noe de har vært åpne om overfor oss. Samtidig har de involvert studentene hele veien for å finne gode løsninger, sier leder for Studentenes Fakultetsråd for Helsefag, Jan Marius Kristiansen.
– Hva tenker du om at fakultetet må spare inn 17,1 millioner kroner de neste fem årene?
–Jeg tror det fører til at man må være mer bevisst rundt hva man bruker penger på, noe som i og for seg kan være positivt. For hver enkelt student kan det hende at det går utover oppfølgningen de får, noe som vil være negativt.

nyhetsredaksjonen@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nyhet

Ansatte, studenter og fagbevegelse ved UiO:

– Tilliten til Ottersen er svekket

• UiO-rektor Ole Petter Ottersens håndtering av prorektorsaken stemples som «fryktelig skuffende», «arrogant» og «uryddig».
• Ottersen nekter å svare på kritikken fra sine egne.
• – Når det foreligger flere grove saksbehandlingsfeil kan ikke rektor la være å uttale seg til pressen, sier jussprofessor Anne Robberstad ved UiO.

Én av ti studenter sliter med angst i eksamenstida

Studenter som sliter med psykiske lidelser møter en studenthelsetjeneste med sprengt kapasitet.

Kritisert høyskole bader i statstilskudd

Samisk høgskole har blitt kritisert for manglende regnskap og pengesløsing. Likevel får skolen mer penger per student enn noen annen i Norge.

Rydje ville svekke stillingsvernet i akademia:

Stemt ned av sine egne

– En lite verdig sorti, sier UiO-professor Kristian Gundersen etter at NSO-lederens høyt flaggede forslag møtte motbør blant fagfolk og fikk nei på landsstyremøtet.

Studentpolitikerne ved Universitetet i Oslo:

Krever nyvalg etter prorektor-saken

– Vi ønsker en samlet, valgt ledelse, og det har vi ikke i dag, sier SP-leder Gabrielle Gjerdset.

Studentene flykter fra Høyre

Arbeiderpartiet har byttet plass med Høyre som studentenes favorittparti. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener det har mer å gjøre med reservasjonsretten enn med hans politikk.

Hvis ingen tar over jobben hans, mangler UiO professor i skatterett

Til høsten går jusprofessor Frederik Zimmer av med pensjon, men UiO har foreløpig ingen etterfølger. – Bekymringsverdig at stadig færre vil jobbe i akademia, mener Juristforbundleder Curt A. Lier.

Venstrealliansen lurt av Sosialdemokratene:

Rasar mot «House of Cards»-manøver

• Venstrealliansen seier dei nå umogleg kan samarbeide med Sosialdemokratene, etter at dei vart snytt for sin plass i Arbeidsutvalet ved UiOs studentparlament.

• – Me kan ikkje halde oss til folk som ljug, seier Venstreallianse-leiar Mari Heglum.

Svindyrt å gå på privatskole

De som vil gå på privatskole må stadig låne mer. Samtidig tjener skolene mer enn noen gang tidligere.

Studenter og forelesere totalt uenige om tilbakemeldinger

Mens halvparten av studentene mener de får for dårlig tilbakemelding, sier de faglig ansatte seg fornøyde med egen innsats. – Urovekkende, mener NOKUT-direktør.

Flere saker fra nyhet »

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr