Annonse

MÅ KUTTE: Direktør Ann Elisabeth Wedø og rektor Kari Toverud Jensen må spare inn millionunderskudd ved Fakultetet for helsefag i årene som kommer. Bildet er tatt ved et styremøte tidligere i år.

Må kutte etter millionunderskudd

Helsefagene ved Høgskolen i Oslo og Akershus må kutte millioner av kroner etter at de pådro seg store underskudd i 2010 og 2011.

Det vil ikke bevilges ekstra penger til å dekke inn underskuddene. Ann Elisabeth Wedø, direktør ved HiOA

I fjor gikk Fakultet for helsefag ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) med 10,5 millioner kroner i underskudd. I tillegg kommer et underskudd på 6,6 millioner kroner fra året før. Dette utgjør til sammen 17,1 millioner kroner som fakultetet må spare inn i løpet av de neste fem årene.
– Underskuddene er opparbeidet ved avdeling for helsefag på det som tidligere var Høgskolen i Oslo (HiO), sier direktør ved HiOA, Ann Elisabeth Wedø.

Høgskoledirektøren kan ikke tydelig gjøre rede for hva underskuddene fra helsefagene har kommet av.
– Det er ulike faktorer som spiller inn, blant annet at det har vært lavere opptak og gjennomstrømming av studenter enn beregnet, og at disponeringen av ressursene har medført et høyere kostnadsnivå enn det den økonomiske rammen har gitt rom for, sier Wedø.

Ingen ekstra penger

– I løpet av våren legger vi en plan for hvordan HiOA skal dekke inn underskuddet i løpet av de neste fem årene, sier Wedø.

Det er helsefagene som har skylda for underskuddene, og som må ta regningen.

– De øvrige enhetene har en økonomi i balanse, så dette omfatter instituttene i «gamle» avdeling for helsefag ved HiO. Det vil ikke bevilges ekstra penger til å dekke inn underskuddene, sier Høgskoledirektøren.
– Hva vil innsparingene ha å si for studentene?
– Målsettingen er at undervisningen skal ha en kvalitet og et omfang som gir god kvalitet. Foreløpige analyser tyder på at vi ligger på riktig nivå i forhold til tid til undervisning, sier Wedø.

Åpne om underskudd

–Vi har lenge visst at fakultetet gikk med underskudd, noe de har vært åpne om overfor oss. Samtidig har de involvert studentene hele veien for å finne gode løsninger, sier leder for Studentenes Fakultetsråd for Helsefag, Jan Marius Kristiansen.
– Hva tenker du om at fakultetet må spare inn 17,1 millioner kroner de neste fem årene?
–Jeg tror det fører til at man må være mer bevisst rundt hva man bruker penger på, noe som i og for seg kan være positivt. For hver enkelt student kan det hende at det går utover oppfølgningen de får, noe som vil være negativt.

nyhetsredaksjonen@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nyhet

Universitetsledelsen i strid med egen «vaktbikkje»

Sjefen for internrevisjonen ved UiO føler seg ikke lenger fri til å kritisere Universitetet han er satt til å passe på. – Vi er uenige, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe.

Foreslår omfattende forandringer

Kunnskapsdepartementet ønsker å gjøre en rekke endringer i universitets- og høyskoleloven. Flere vil komme studentene til gode.

Internasjonal jubel og realister som regjerende valgvinnere:

Slik gikk årets studentvalg ved UiO

16,13 prosent valgdeltakelse, 66 prosent kvinner og ny internasjonal liste valgt inn i Studentparlamentet.

I fjor ble 64 iranere nektet studentopphold på PSTs anbefaling:

Langer ut mot PST

Jusprofessor Jan Fridtjof Bernt (bildet) er skeptisk til det juridiske grunnlaget.

28 000 studenter greide ikke å betale studielånet i 2013:

Fire milliarder til inkasso

Tidligere studenter skylder staten fire milliarder i misligholdte studielån. – Staten forventer ikke å få inn alt, sier Liv Simonsen i Lånekassen.

Det medisinske fakultet får stryk i rapporter:

– Uforsvarlig studentbehandling

Internrevisjonen og studentombudet ved Universitetet i Oslo refser fakultetets behandling av en medisinstudent i hver sin rapport. Fakultetsledelsen avviser internrevisjonens kritikk.

Menn dominerer NSO

I år som i fjor ble det bare valgt inn én kvinne i toppen i Norsk studentorganisasjon. Problematisk, mener likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik.

Listetoppene i studentparlamentsvalget:

– Derfor skal du stemme på oss!

Frem til tirsdag 08. april velges Studentparlamentet ved UiO. Vi har spurt de som stiller til valget hvorfor akkurat de fortjener din stemme.

HiOAs nye bookingsystem skaper kaos

Høgskolen i Oslo og Akershus strever med å få sitt nye, kostbare timeplansystem til å fungere. Studenter og forelesere tyr nå til Facebook, Fronter, lapper og jungeltelegraf.

Kjemper om å bli din studentleder

Til helga avgjøres det hvem som blir ny leder av Norsk studentorganisasjon. Universitas har utfordret de to kandidatene Gabrielle Legrand Gjerdset og Anders Kvernmo Langset.

Flere saker fra nyhet »

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr