ProjectOsloRegion

MÅ KUTTE: Direktør Ann Elisabeth Wedø og rektor Kari Toverud Jensen må spare inn millionunderskudd ved Fakultetet for helsefag i årene som kommer. Bildet er tatt ved et styremøte tidligere i år.

Må kutte etter millionunderskudd

Helsefagene ved Høgskolen i Oslo og Akershus må kutte millioner av kroner etter at de pådro seg store underskudd i 2010 og 2011.

Det vil ikke bevilges ekstra penger til å dekke inn underskuddene. Ann Elisabeth Wedø, direktør ved HiOA

I fjor gikk Fakultet for helsefag ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) med 10,5 millioner kroner i underskudd. I tillegg kommer et underskudd på 6,6 millioner kroner fra året før. Dette utgjør til sammen 17,1 millioner kroner som fakultetet må spare inn i løpet av de neste fem årene.
– Underskuddene er opparbeidet ved avdeling for helsefag på det som tidligere var Høgskolen i Oslo (HiO), sier direktør ved HiOA, Ann Elisabeth Wedø.

Høgskoledirektøren kan ikke tydelig gjøre rede for hva underskuddene fra helsefagene har kommet av.
– Det er ulike faktorer som spiller inn, blant annet at det har vært lavere opptak og gjennomstrømming av studenter enn beregnet, og at disponeringen av ressursene har medført et høyere kostnadsnivå enn det den økonomiske rammen har gitt rom for, sier Wedø.

Ingen ekstra penger

– I løpet av våren legger vi en plan for hvordan HiOA skal dekke inn underskuddet i løpet av de neste fem årene, sier Wedø.

Det er helsefagene som har skylda for underskuddene, og som må ta regningen.

– De øvrige enhetene har en økonomi i balanse, så dette omfatter instituttene i «gamle» avdeling for helsefag ved HiO. Det vil ikke bevilges ekstra penger til å dekke inn underskuddene, sier Høgskoledirektøren.
– Hva vil innsparingene ha å si for studentene?
– Målsettingen er at undervisningen skal ha en kvalitet og et omfang som gir god kvalitet. Foreløpige analyser tyder på at vi ligger på riktig nivå i forhold til tid til undervisning, sier Wedø.

Åpne om underskudd

–Vi har lenge visst at fakultetet gikk med underskudd, noe de har vært åpne om overfor oss. Samtidig har de involvert studentene hele veien for å finne gode løsninger, sier leder for Studentenes Fakultetsråd for Helsefag, Jan Marius Kristiansen.
– Hva tenker du om at fakultetet må spare inn 17,1 millioner kroner de neste fem årene?
–Jeg tror det fører til at man må være mer bevisst rundt hva man bruker penger på, noe som i og for seg kan være positivt. For hver enkelt student kan det hende at det går utover oppfølgningen de får, noe som vil være negativt.

nyhetsredaksjonen@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nyhet

Ukas student:

Støtter SiO-tacoen

Leder for Velferdstinget, Kaia Marie Rosseland, vil forbedre SiO-studentenes boligtilbud. Kantine-tacoen er hun derimot fornøyd med.

Jubler for budsjettgjennomslag

Snart blir det mulig å kombinere sykestipend fra Lånekassen med sykepenger fra deltidsjobben.

HiOA fikk stryk av NOKUT:

– Ond sirkel for Høgskolen

– Den nye kvalitetsordningen må diskuteres i offentlighet, ikke bak lukkede dører, sier studentparlamentsleder Tord Øverland.

Fortviler over TV-løsning

SiOs nye TV-avtale binder studentboligene til én leverandør. – Dyr og usosial løsning, mener beboere.

Kritiserer sammenslåing

Sykepleierstudenter frykter at en ny sammenslåing vil gå på bekostning av studiekvaliteten.

AUF etterlyser studentsatsing i partiprogrammet

Oslo AUF mener moderpartiet ikke legger nok vekt på studentene i det kommende partiprogrammet.

– Overraskende, svarer partifelle Libe Rieber-Mohn.

Studentombudet med ny rapport:

Tannlegestudenter overrepresentert

Studentombudet har mottat syv ganger så mange henvendelser fra tannlegestudenter som fra medisinstudenter.

UKAS STUDENT:

Holder tett om hemmelig prosjekt

Studentleder på BI, Espen Haugen, ønsker å gjøre BI-studentene bedre rustet til å møte studiehverdagen.

UiO avslår miljøranking

Universitetet i Oslo ønsker ikke å være med i miljørangeringen GreenMetric. – Hadde vært en unik mulighet, mener Studentparlamentet.

Forskningen får forrang:

– Rammer studentene

Mens forskning prioriteres og premieres, blir studentenes undervisning nedprioritert, viser nytt notat. – For mange er undervisning en sur plikt, sier førstelektor Dag Einar Thorsen ved Universitetet i Oslo.

Flere saker fra nyhet »

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.