Lynraskt internett!

MÅ KUTTE: Direktør Ann Elisabeth Wedø og rektor Kari Toverud Jensen må spare inn millionunderskudd ved Fakultetet for helsefag i årene som kommer. Bildet er tatt ved et styremøte tidligere i år.

Må kutte etter millionunderskudd

Helsefagene ved Høgskolen i Oslo og Akershus må kutte millioner av kroner etter at de pådro seg store underskudd i 2010 og 2011.

Det vil ikke bevilges ekstra penger til å dekke inn underskuddene. Ann Elisabeth Wedø, direktør ved HiOA

I fjor gikk Fakultet for helsefag ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) med 10,5 millioner kroner i underskudd. I tillegg kommer et underskudd på 6,6 millioner kroner fra året før. Dette utgjør til sammen 17,1 millioner kroner som fakultetet må spare inn i løpet av de neste fem årene.
– Underskuddene er opparbeidet ved avdeling for helsefag på det som tidligere var Høgskolen i Oslo (HiO), sier direktør ved HiOA, Ann Elisabeth Wedø.

Høgskoledirektøren kan ikke tydelig gjøre rede for hva underskuddene fra helsefagene har kommet av.
– Det er ulike faktorer som spiller inn, blant annet at det har vært lavere opptak og gjennomstrømming av studenter enn beregnet, og at disponeringen av ressursene har medført et høyere kostnadsnivå enn det den økonomiske rammen har gitt rom for, sier Wedø.

Ingen ekstra penger

– I løpet av våren legger vi en plan for hvordan HiOA skal dekke inn underskuddet i løpet av de neste fem årene, sier Wedø.

Det er helsefagene som har skylda for underskuddene, og som må ta regningen.

– De øvrige enhetene har en økonomi i balanse, så dette omfatter instituttene i «gamle» avdeling for helsefag ved HiO. Det vil ikke bevilges ekstra penger til å dekke inn underskuddene, sier Høgskoledirektøren.
– Hva vil innsparingene ha å si for studentene?
– Målsettingen er at undervisningen skal ha en kvalitet og et omfang som gir god kvalitet. Foreløpige analyser tyder på at vi ligger på riktig nivå i forhold til tid til undervisning, sier Wedø.

Åpne om underskudd

–Vi har lenge visst at fakultetet gikk med underskudd, noe de har vært åpne om overfor oss. Samtidig har de involvert studentene hele veien for å finne gode løsninger, sier leder for Studentenes Fakultetsråd for Helsefag, Jan Marius Kristiansen.
– Hva tenker du om at fakultetet må spare inn 17,1 millioner kroner de neste fem årene?
–Jeg tror det fører til at man må være mer bevisst rundt hva man bruker penger på, noe som i og for seg kan være positivt. For hver enkelt student kan det hende at det går utover oppfølgningen de får, noe som vil være negativt.

nyhetsredaksjonen@universitas.no

Ingen kommentarer

Forhåndsvisning

Felt merket med * er obligatoriske.

Formateringskoder

**feit**
Gjør teksten feit
*utheving*
Uthever teksten
[ordbok](http://s0.no/1/)
Lager lenka ordbok
> Tekst
Siterer teksten

Skriver du inn epost-adresse, får du epost ved svar. Adressa blir ikke publisert.

Sett deg inn i våre debattregler før du skriver en kommentar.

10 siste saker i nyhet

Frykter effektiviseringspress

Regjeringen skal effektivisere samfunnet med egen produktivitetskommisjon. – Undervisningen til studentene kan bli dårligere, sier utdanningspolitisk talsmann i SV Torgeir Knag Fylkesnes.

Sykt mange kollokvie-konflikter

Halvparten av studentene ved sykepleieutdanningen opplever konflikt i studiegruppene. – Ikke overraskende, sier instituttleder.

FPU vil væpne kurderne i Nord-Irak

Kurdere har aldri vært så nær en selvstendig stat som i Nord-Irak. Nå har trusselen fra Den islamske stat (IS) ført til forslag om norsk våpenstøtte.

Ble ulovlig overvåket i over to år

Et pauserom ved Institutt for informatikk (IFI) ved Universitetet i Oslo (UiO) ble overvåket uten lov i mer enn to år.

Slakter journalføringen ved Oslos største læresteder:

– Svekker offentlig debatt

Både Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Oslo er journalføringssinker. – Hindrer viktige diskusjoner, mener Arne Jensen i redaktørforeningen.

UiO får datatilsyn-smekk

Allerede for to år siden mente UiO at deres publiseringssystem ga høy risiko for å dele uønsket informasjon. Nå krever Datatilsynet tiltak «umiddelbart».

Internasjonale studenter fremst i køen

Fire av ti studentboliger i Oslo huser nå internasjonale studenter. Fremskrittspartiets ungdom mener norske studenter blir skadelidende.

Valutasmell for utenlandsstudenter

Svak norsk krone gjør at skolepengene ved utenlandske universiteter skyter til værs. – Jeg er bekymret for det kommende året, sier student Dorthe Wiig Andersen.

Nesten 19 000 norske studentar:

Tør ikkje seia frå

Studentar fryktar dårlege karakterar og ubehag dersom dei melder frå om kritikkverdige forhold ved studia. Det har skremt tusenar frå å varsla.

Stor motstand mot UiO-sammenslåing:

Ansatte tier om misnøye

Ansatte ved Institutt for medisinske basalfag er kritiske til ny sammenslåing, men tør ikke uttale seg av frykt for konsekvensene.

Flere saker fra nyhet »

Annonse

Kirkens SOS - Trenger du noen å snakke med?

evalueringsportalen

Forbrukslån
OPP Finans Forbrukslån OPP Finans anbefaler deg å være forsiktig med bruk av kredittkort og forbrukslån. Eff.rente 17%, 65.000kr o/5 år, etabl.geb. 825kr, totalt: 94.478kr

Billån
Billig billån Søk billig lån til bil via Billån.no Sammenlign beste billån fra flere banker og få svar på dagen.